|

Job Shadow Day: Zeci de elevi de la Liceul Tehnologic Sebeș, în vizită la firmele din oraș. Orientare profesională și discuții despre viitoarele profesii

LTSElevi de la Liceul Tehnologic din Sebeș au participat miercuri, la cea de-a XII-a ediție a „Job Shadow Day”, programul de orientare profesională pentru elevi. Cu această ocazie, 53 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au putut petrece o zi „în umbra” unui angajat din domeniul în care tinerii vor să profeseze.

Pe parcursul zilei de miercuri, 53 de elevi de la Liceul Tehnologic din Sebeș au avut posibilitatea să participe la ședințe de training, numite „shadowing”, la 40 de instituții din municipiu. În cadrul acestor întâlniri, elevii au încercat să răspundă la întrebări precum „ce vreau să devin când voi fi mare?”, „care este cea mai potrivită meserie pentru mine?” și „cum mă pregătesc să fac meseria dorită?”.

În urma discuțiilor cu aceștia și analizând piața muncii, organizatorii au constatat că meseriile cele mai căutate în 2014 sunt agent de turism, ospătar și vânzător.

Petrecând o zi la locul de muncă spre care se orientează, tinerii au avut șansa să observe care sunt principalele responsabilități și abilități necesare pentru profesia respectivă și să găsească mai ușor răspunsuri la întrebările legate de aceasta.

La rândul lor, angajatorii au putut afla mai multe detalii despre așteptările și pregătirea tinerilor de liceu, putând să contribuie activ la formarea lor profesională timpurie.

liceu-tehnologic-sebesProgramul Job Shadow Day se adresează și elevilor până în clasa a X-a, aceștia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinți. În acest an, la program participă peste 28.000 de elevi (6-19 ani) din 200 de localități din toată țara.

Ziua de shadowing se va încheia cu o ceremonie la care participă toți elevii și reprezentanții companiilor și instituțiilor participante în Job Shadow Day 2014, derulată la Liceul Tehnologic Sebeș.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day, aflat la a XII-a ediție și coordonat de prof. Cristina Câmpean, de la Liceul Tehnologic Sebeș, cu sprijinul comunităților educaționale și de afaceri din toată țara, vine în ajutorul viitorilor absolvenți de liceu.

 

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138121avatar Publicat de pe 9 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei