|

Cinci persoane din Alba, salvate de la îngheţ de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Mai multe şcoli din judeţ rămân închise

Alte 5 persoane cu nevoi din judeţul Alba au fost identificate în ultimele 24 de ore, de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi trasportate pentru îngrijiri la unităţile de primiri urgenţe. Din cauza temperaturilor scăzute de afară, vieţile acestora erau puse în pericol. Până, în prezent, de la începerea avertizării de Cod galben de vreme rea, în judeţ au fost înregistrate 122 de astfel de cazuri.

Ninsorile şi frigul menţin închise mai multe şcoli din zonele de munte, astfel că, vineri, 119 elevi se află în vacanţă forţată. ISU Alba a emis un nou comunicat privind acţiunile Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, din ultimele 24 de ore:

„Vremea a continuat să fie rece, înregistrându-se o temperatură minimă de – 22 grade Celsius în zona de munte şi – 9 grade Celsius în zona de şes.
Stratul de zăpadă din judeţ atinge cel mai mare nivel la Arieşeni (102 cm), Scărişoara (85 cm), Vadu Moţilor (54 cm) şi Abrud (63 cm).
Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, cinci persoane cu nevoi care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (3 cazuri), Unitatea de primiri Urgenţe Alba (1 caz) si Centrul de Primiri Urgenţe Sebeş (1 caz), ridicând la 122, numărul cazurilor înregistrate pe întreaga perioadă.
Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.
Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru menţinerea în condiţii optime de circulaţie a arterelor din judeţ. În judeţ, se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt localităţi izolate.
Drumul judeţean DJ 107I, pe tronsonul Cabana Sloboda – Râmeţ a fost deszăpezit.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat suspendarea cursurilor pentru data de 17.02.2012, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, la următoarele unităţi de învăţământ, cu 119 de copii, astfel:
1. Şcoala cu clasele I-VIII Rîmeţ;
2. Şcoala cu clasele I-VIII Ponor;
3. Structurile de la comuna Poiana Vadului
Şcoala cu clasele I-IV Costeşti;
Şcoala cu clasele I-IV Făgetul de Sus;
Şcoala cu clasele I-IV Morcăneşti;
Şcoala cu clasele I-IV Păsteşti;
Grădiniţa cu program normal Făgetul de Sus;
Grădiniţa cu program normal Costeşti.
4. Şcoala cu clasele I-IV Cobles (Arieseni).

Deşi judeţul Alba nu se mai află sub Atenţionare Meteorologică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba monitorizează în continuare acţiunile de intervenţie, pentru menţinerea climatului de normalitate pe raza judeţului Alba”.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=74792avatar Publicat de pe 17 Feb 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei