|

Investiţie de la bugetul local pentru stâlpi de iluminat cu panouri solare în sens giratoriu, la Sebeş. Propunere în CL

stalpi iluminat fotovoltaicPentru asigurarea unei vizibilităţi corespunzătoare pentru siguranţa circulaţiei în zona sensurilor giratorii din Sebeş, consilierilor locali li se propune pentru aprobare montarea unor stâlpi de iluminat care folosesc energie solară. În documentaţia proiectului prezentat în şedinţa din 30 septembrie, se arată că investiţia are mai multe beneficii în exploatare.

Reprezentanţii SPAP menţionează că, în cazul municipiului Sebeş, singurul sens giratoriu care nu este inclus în proiecte de extindere a iluminatului public este cel din intersecţia străzii Vânători cu Drumul Sibiului. Aici ar putea fi instalaţi stâlpi de iluminat stradal cu panouri solare, pentru creşterea vizibilităţii pe timp de noapte şi asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Beneficiile acestui sistem sunt instalarea facilă, reducerea spaţiului ocupat de conducte subterane sau reţele aeriene şi consum energetic zero.

Stâlpul are montat în vârf un panou solar şi o lampă cu leduri. Panoul solar absoarbe lumina şi o transformă în energie, asigurând funcţionarea timp de 8-12 ore pe zi, se mai arată în documentaţia de specialitate.

În proiect se mai precizează că, prin HCL 125/29.05.2014, privind utilizarea de la fondul de rezervă bugetară a sumei de 472.130 lei, s-a aprobat introducerea în lista obiectivelor de investiţii a instituţiilor publice şi a activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe 2014 – „extindere iluminat public pe străzile Dorin Pavel, Călăraşi, Drumul Sibiului, Mărăşeşti, Valea Frumoasei, Augustin Bena din Sebeş şi 1 Mai, Valea Sebeşului din Petreşti” – studiu de fezabilitate.

De procedurile privind achiziţionarea şi montarea sistemelor de stâlpi de iluminat cu energie solarăse va ocupa SPAS. Preţul unui astfel de stâlp, cu componente fabricate în Germania, Polonia şi România este între 550 de euro şi 1.000 de euro cu TVA.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138636avatar Publicat de pe 29 Sep 2014. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Investiţie de la bugetul local pentru stâlpi de iluminat cu panouri solare în sens giratoriu, la Sebeş. Propunere în CL”

  1. […] 9. Proiect de hotărâre privind amplasarea unor stâlpi cu lămpi solare de iluminat stradal în spaţiul situat în interiorul sensurilor giratorii…. […]

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei