|

Incendii de vegetație uscată în Gârbova de Jos și Mirăslău. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Două  incendii au izbucnit duminică, 5 august, în jurul orei 13.00, pe o miriște cu vegetație uscată din localitatea Gârbova de Jos și în jurul orei 15.00, pe o pășune din Mirăslău. Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit la fața locului pentru stingerea flăcărilor. Cea mai probabilă cauză a apariției primului a fost o țigară aprinsă, aruncată cu neglijență pe câmpul uscat, în amiaza mare. 

Din primele informații oferite de ISU Alba, incendiul din Gârbova de Jos a afectat o suprafață relativ mică, maxim un hectar, și nu există riscul de extindere a flăcărilor. Cea mai probabilă cauză a izbucnirii incendiului a fost o țigară aprinsă aruncată cu neglijență pe jos.

De asemenea, pășunea din satul Livezile a fost cuprinsă de flăcări în jurul orei 15.00.

Focul a fost favorizat de uscăciunea din aceste zile și de căldura amiezii și a luat proporții, însă a fost domolit de intervenția pompierilor.

Vă prezentăm comunicatul ISU Alba:

„Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, au intervenit în judeţ, duminică, pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, astfel:

– Detaşamentul Aiud a intervenit în loc. Gârbova de Jos şi în loc. Miraslău în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Miraslău.

– Garda Sebeş a intervenit în loc. Vinţu de Jos.

În total au ars aproximativ 56 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a acestor incendii de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.”

FOTO: Arhivă.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=110209avatar Publicat de pe 5 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei