|

În 3 aprilie, Ziua Porţilor deschise la Inspectoratul de Jandarmi Alba: 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române. Vezi alte activităţi

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, instituţia care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice. Pentru marcarea celor 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a planificat, în perioada 19-21 martie, o serie de activităţi sportive şi educative, multe dintre acestea fiind prevăzute a se desfăşura în contact direct cu cetăţenii.

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

“Misiunile şi rezultatele obţinute în acest sens au determinat creşterea încrederii populaţiei în Jandarmerie, în capacitatea sa de a gestiona eficient şi echidistant provocările la adresa mediului de securitate. La rândul său, pentru a împlini aşteptările cetăţenilor, Jandarmeria şi-a adaptat permanent modalităţile de acţiune în funcţie de realitatea societăţii româneşti şi a înţeles că este necesar să se facă transferul centrului de greutate al activităţii sale în stradă, adică acolo unde se asigură efectiv ordinea şi siguranţa publică. Totodată, modul de executare a misiunilor de menţinere a păcii asumate prin angajamente internaţionale au dus la consolidarea renumelui Jandarmeriei Române în plan internaţional – performanţele fiind direct legate de rezultatele obţinute în Kosovo şi Afganistan, precum şi de onorarea obligaţiilor ce îi revin în calitate de membru al Asociaţiei Poliţiilor şi Jandarmeriilor Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar ( F.I.E.P.)”, transmit reprezentanţii IJJ Alba.

Pentru marcarea celor 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a planificat o serie de activităţi sportive (tenis de masă, tenis de câmp şi fotbal) şi educative.

Ziua de 28 martie va fi rezervată concursului de tir „Cupa Jandarmeriei Alba-2013” la care vor participa atât jandarmi cât, şi invitaţi din partea altor instituţii. Ca noutate, anul acesta reprezentanţii mass media vor avea din nou ocazia să tragă cu armele jandarmilor, într-o secţiune a concursului special organizată pentru aceştia.

Potrivit unui protocol de colaborare încheiat de Jandarmeria Alba cu Instituţia Prefectului – judeţul Alba şi cu Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia – în beneficiul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba – în zilele de 1, 2 şi 5 aprilie, sub egida „Jandarmeria și Școala” vor fi organizate activităţi informativ-educative care vor viza sprijinirea elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ. La aceste activităţi vor participa aproximativ 600 de elevi de gimnaziu şi liceu, care vor avea şi ocazia să cunoască şi să atingă echipamentul şi armamentul din dotarea jandarmilor. Totodată, în 4 aprilie reprezentanţi ai instituţiei vor fi prezenţi la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” din localitatea Vinţu de Jos pentru a instrui elevii şi personalul didactic în vederea recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, a-i informa cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

Miercuri, 3 aprilie, între orele 10.00 şi 14.00, porţile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba vor fi larg deschise pentru toţi cei care vor dori să cunoască mai multe detalii despre această instituţie. Vor fi expuse echipamentele specifice de protecţie şi intervenţie, armamentul şi tehnica din dotare şi vor fi prezentate diferite exerciţii demonstrative (dispozitive pentru executarea controlului persoanelor, tehnici corporale, tehnici de control corporal preventiv a persoanelor şi bagajelor, tehnica folosirii mijloacelor din dotare, tehnici de înaintare şi pătrundere etc.).

„Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la toate aceste activităţi şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, au transmis jandarmii.

Foto: arhivă

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=134803avatar Publicat de pe 19 Mar 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei