|

Imagini spectaculoase de la lucrările din Lancrăm: Vezi cum arată, de la înălțime, autostrada pe care o așteptăm de ani de zile

Imagini spectaculoase realizate cu un aparat de zbor special, pe traseul lucrărilor de pe autostradă, în zona nodului rutier de la Lancrăm. Puteți să vedeți de la înălțime cum arată autostrada pe care o așteptăm de ani de zile şi care este stadiul lucrărilor.

Lucrările la tronsonul de autostradă ce va trece prin judeţul Alba sunt în plină desfăşurare. Odată cu încălzirea vremii, constructorii au reluat activităţile de amenajare în ritm susţinut.

Segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu, care trece şi prin judeţul Alba are o lungime totală de 82 de kilometri. Din acesta, tronsonul 2 aferent zonei Sebeş, de la km 24+110 la km 43+855, însumează 19,7 km şi reprezintă o valoare de proiect de 377.780.208,81 lei. Tronsonul 2 începe de la kilometrul 24+110, cu nodul rutier Sebeş Vest, se continuă în direcţia vest-est, la intersecţia cu DJ 106K, după care se înscrie în spaţiul dintre linia ferată Sibiu – Vinţu de Jos şi DN1 -DN7. Finalul segmentului de autostradă este la intersecţia DJ 106I, lângă Cunţa, de unde începe lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu.

În secţiune transversală, autostrada asigură desfăşurarea traficului rutier pe 2 benzi a câte 3,75 m lăţime pe sens plus o bandă de staţionare de urgenţă de 2,5 m lăţime. Platforma autostrăzii are o lăţime totală de 26 de metri. Cele două sensuri sunt despărţite de o zonă mediană de 3 metri lăţime.

La Lancrăm se construieşte un nod rutier de pe Lotul II – între kilometrii 24+110 şi 43+855. În zona Lancrăm vor fi amenajate 2 sensuri giratorii ce vor facilita accesul spre şi către DN1. Vor fi urcări şi coborâri de pe autostradă amenajate între Benzinăria „Iviniş” şi „Konospan”, respectiv la ieşirea din Lancrăm. În cadrul aceloraşi lucrări, segmentul care va deservi drept şoseau ocolitoare a municipiului Sebeş ar trebui finalizat până în 2012.

Lucrările la lotul II sunt executate de asocierea „Straco Grup” SRL –„Studio Corona” SRL Civil Engineering şi sunt programate a fi încheiate în aprilie 2013.
Tot în judeţul Alba se desfăşoară lucrări şi pe Lotul I – între kilometrii zero şi 24+110, respectiv nodul rutier de la Şibot, care ar urma să fie finalizat până la 31 octombrie. Proiectul prevede execuţia a 24 de kilometri de autostradă, iar de implementarea acestuia se ocupă firmă „Strabag”. Valoarea proiectului depăşeşte 550 milioane lei.

Fotografiile au fost realizate de către Schneider Productions (www.schneiderproductions.com) în colaborare cu Aerofoto Cluj http://www.aerofoto.ro/

Eduard Schneider și aparatul de zbor cu care a fost fotografiată autostrada de la înalțime

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=84773avatar Publicat de pe 2 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei