|

„Hidroconstrucţia” Sucursala Sebeş va disponibiliza temporar, începând cu 15 decembrie, 580 de angajaţi

Numărul mare de disponibilizări de la „Hidroconstrucţia” – 580 de angajaţi care îşi vor pierde locul de muncă temporar (67% din totalul salariaţilor), din 15 decembrie – vine pe fondul unui an foarte dificil din punct de vedere economic. Una dintre cauzele majore este intrarea în insolvenţă a „Hidroelectrica” şi reînfiinţarea acesteia pe alte baze, prin această procedură pierzându-se finanţarea pentru toate proiectele aflate în execuţie. Contractele cu „Hidroelectrica” reprezentau circa 40% din totalul lucrărilor executate de sucursala Sebeş.

O altă cauză importantă este reprezentată de blocarea fondurilor europene acordate României de către Uniunea Europeană, deoarece o mare parte a veniturilor societăţii proveneau din executarea lucrărilor de infrastructură şi înlocuire de reţele de canalizare finanţate din fonduri structurale. „Hidroconstrucţia” Sebeş înlocuieşte reţelele de canalizare din Sebeş, Alba Iulia, Mediaş şi Beiuş.

Potrivit directorului Dorel Peciu-Florianu, societatea a avut anul acesta un număr de 870 de angajaţi, dintre care vor rămâne circa 33%, reprezentanţi ai nucleului de bază al societăţii, cum sunt responsabilii tehnici sau managerii de proiect.

Cele aproximativ 290 de persoane care vor rămâne în continuare angajate vor intra într-un program de protecţie al constructorilor pe perioada iernii, numit Casa Socială a Constructorilor. Potrivit Legii 215 din 1997, se pot colecta sume de bani din încasări, în speţă în perioada verii, care să acopere costurile salariale ale angajaţilor pentru perioada sezonului rece.

Restul de 580 de persoane vor intra în şomaj, urmând ca, la începutul primăverii 2013, majoritatea să fie rechemate, odată cu reînceperea execuţiei proiectelor.

Potrivit conducerii sucursalei Sebeş a „Hidroconstrucţia”, profitul de anul acesta se ridică la 1%, spre deosebire de cel de anul trecut, de 6%, fapt care a permis achiziţionarea mai multor utilaje de ultimă generaţie necesare executării proiectelor.

 

Florin BESOIU

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=133890avatar Publicat de pe 1 Dec 2012. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “„Hidroconstrucţia” Sucursala Sebeş va disponibiliza temporar, începând cu 15 decembrie, 580 de angajaţi”

 1. […] Disponibilizările  masive care urmează să fie făcute la “Hidroconstrucţia” vor afecta 67% din personalul  sucursalei din Sebeș. Conducerea firmei vrea disponibilizeze un număr de 580 de angajaţi, începând din 15 decembrie.  Vezi ce spune  directorul sucursalei din Sebeș despre  motivele care stau la baza restructurării personalulului angajat la sucursală, pe Sebeș24.ro […]

 2. Ati vazut ce patiti cu Ponta-n frunte?
  Nu veti avea nici un viitor cu MINCINOSI ,PLAGIATORI ,SOMNOROSI -PUTUROSI,HOTI s.a.m.d.
  GANDITI mai bine in 9 decembrie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei