|

FOTO-VIDEO: Ajutoare umanitare pentru Sebeş. Ambulanţă şi maşină de pompieri pentru Spitalul Municipal şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Municipiul Sebeş beneficiază de ajutoare umanitare venite din Germania. Între bunurile aflate în  cele şase camioane care au ajuns în municipiu, se regăsesc o ambulanţă, pentru dotarea Spitalului Sebeş şi o maşină de pompieri, destinată  Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Administraţia şi serviciul medical local au primit în aceste zile un ajutor umanitar consistent, venit din partea unei organizaţii de profil din Germania. Sprijinul Humanitare Hilfe Overath e.V. constă în 6 TIR-uri cu bunuri menite a sprijini comunitatea din Sebeş, atât la nivel social, cât şi medical.

Ajutoarele umanitare oferite vor fi împărţite aproximativ în mod egal între administraţia publică locală şi Spitalul Municipal Sebeş. Astfel, conform responsabilului cu administrarea unităţii medicale, Mircea Dăncilă, organizaţia umanitară de origine germană a donat un număr de aproximativ 50 de paturi pentru dotarea saloanelor, mobilier specific, cărucioare cu rotile destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, bastoane şi cârje medicale, materiale dezinfectante, lenjerii de pat şi chiar dale pentru amenajarea exterioară a spitalului.

Cel mai important ajutor acordat Spitalului Municipal îl constituie probabil ambulanţa donată de către cei de la Humanitare Hilfe Overath e.V. Autovehiculul destinat transportului bolnavilor de pe raza municipiului Sebeş este dotat, pe lângă patul medical necesar, cu un aparat EKG şi un aparat de resuscitare.

Cât priveşte ajutoarele umanitare acordate Primăriei Sebeş, primarul Alexandru Dăncilă ne-a precizat că acestea constau în pachete cu obiecte de îmbrăcăminte ce vor ajunge în posesia celor mai nevoiaşe familii, pături şi lenjerii de pat ce urmează a fi folosite în internatele existente la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului, precum şi piese de mobilier şcolar constând în scaune şi bănci. Primarul a mai spus că la acest moment nu a fost realizată inventarierea bunurilor donate şi că imediat ce vor avea o evidenţă clară a acestora se va începe repartizarea către beneficiarii ajutorului umanitar.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, aflat în subordinea administraţiei locale, a primit o maşină de pompieri care a aparţinut anterior omologilor lor din localitatea Overath. Autoutilitara specială este dotată cu 2 pompe, tuburile aferente, precum şi cu echipament complet pentru pompieri.

În cadrul întâlnirii ce a avut loc marţi la Primăria Sebeş, reprezentanţii organizaţiei umanitare germane au predat, printr-un gest simbolic, cele două autovehicule, înmânând cheile şi documentele de proprietate reprezentanţilor Spitalului Municipal, respectiv celor de la S.V.S.U.

Primarul Alexandru Dăncilă şi viceprimarul Adrian Bogdan şi-au exprimat mulţumirea pentru ajutorul primit şi au înmânat reprezentanţilor organizaţiei Humanitare Hilfe Overath e.V., mici atenţii din partea administraţiei publice locale, constând în sticle tradiţionale pentru băutură şi tricouri inscripţionate cu stema municipiului. Cadourile primite în semn de recunoştinţă au fost apreciate de cetăţenii germani, care au oferit chiar şi un „moment artistic”.

 

 

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=133154avatar Publicat de pe 23 Oct 2012. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Ajutoare umanitare pentru Sebeş. Ambulanţă şi maşină de pompieri pentru Spitalul Municipal şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”

  1. Cine se va plimba cu Ambulanta Spitalului??? Cei doi directori ????

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei