|

FOTO-VIDEO: Proiectul „Culoare şi Sunet”. Peste 100 de picturi pe pânză şi lemn, obiecte de sticlă şi icoane, expuse la Sebeş

„Culoare şi sunet”, aşa se poate caracteriza munca a 100 de copii, tineri şi adulţi din Sebeş, care timp de patru luni au dovedit că au talent la pictură, muzică şi poezie. Marţi, în complexul din Parcul Arini, aproximativ 100 de oameni au venit să vadă lucrările din cadrul expoziţiei „Ecouri de toamnă” organizată de Asociaţia Arttrad „Valea Frumoasei” din Sebeş. Icoane, scăunele de lemn şi căsuţe de lemn pictate, farfurii şi pahare cu diverse modele colorate sunte creaţiile artiştilor amatori.

În expoziţia de marţi au fost prezentate picturi pe pânză, pe lemn, pe obiecte de sticlă, porţelan, icoane şi peste 100 de oameni au admirat o parte din produsul finit al celor patru luni de muncă.

În perioada iulie – noiembrie, un număr de 100 de beneficiari, 50 de copii şi 50 de adulţi au făcut parte din proiectul Asociaţiei Arttrad „Valea Frumoasei” din Sebeş, „Culoare şi Sunet”. Timp de patru luni, aceştia au participat la ateliere de pictură şi iconografie, muzică, poezie, iar din mâinile lor au ieşit peste 400 de obiecte, care au ajuns şi în expoziţia „Ecouri de toamnă”.

Atelierele au fost coordonate de doi instructori de pictură şi iconografie, Dori Susan şi Ioan Fulea şi un instructor pentru muzică şi poezie, profesor Nicolae Iosub.

Potrivit iniţiatorului proiectului, Monica Chindriş, un număr de 154 de picturi vor fi donate Primăriei Municipiului Sebeş, Spitalului Municipal Sebeş, Centrului pentru persoane vârstnice, Şcolii Gimnaziale din Petreşti şi Şcolii Gimnaziale „Silviu Cărpinişanu”.

Atelierul de muzică la care s-au înscris persoane de toate vârstele a constat în cursuri de predare intrumentală, respectiv beneficiarii au învăţat să cânte la chitară, dar şi vocală. Cursanţii au pregătit un moment artistic spectatorilor, au interpretat cover-uri din repertoriul naţional şi au recitat poezii.

De asemenea, spectatorii s-au mai delectat şi cu momente de dansuri de societate şi popular, teatru, muzică populară pegătit de tineri talentaţi din muncipiul Sebeş.

Printre spectatorii prezenţi în sală s-au numărat şi prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, viceprimarul muncipiului Sebeş, Adrian Bogdan, directorul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Mioara Pop.

Proiectul „Culoare şi Sunet” face parte dintr-un program pentru acordarea de finanţări nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes local. A fost finanţat de Primăria Muncipiului Sebeş şi Asociaţia Arttrad „Valea Frumoasei”.

Picturile celor 100 de elevi care au participat la atelierele din cadrul proiectului vor fi expuse la o galerie de artă din Sebeş, iar, la solicitarea lui Gheorghe Feneşer, lucrările vor ajunge şi în holul Instituţiei Prefectului Alba.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=137321avatar Publicat de pe 12 Noi 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Proiectul „Culoare şi Sunet”. Peste 100 de picturi pe pânză şi lemn, obiecte de sticlă şi icoane, expuse la Sebeş”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei