|

FOTO-VIDEO: Joc de „Nu te supăra frate” la alegerea viceprimarului de la Sebeș. Vezi cum s-au răzbunat PSD-iștii pe frații lor liberali

Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș de marţi a semănat mai mult cu un joc de „Nu te supăra frate”.  Pionii principali au fost Adrian Bogdan, susținător al lui Dorin Nistor la funcția de primar al Sebeșului și, acum, contracandidatul său la funcția de viceprimar și, nu în ultimul rând, social-democrații, care au răzbunat trădarea de la Alba Iulia a  partenerilor de alianță, votând împotriva candidatului propus de liberali.

În cursa pentru funcția de viceprimar au intrat din partea PDL atât Dorin Nistor, cât și Adrian Bogdan, în timp ce liberalii l-au propus din partea USL pe Radu Cristian. PP-DD a ieșit la vot cu Radu Roncea. Jocurile politice nu și-au arătat rezultatul scontat în primul tur, când Radu Cristian (PNL) a obținut 7 voturi din cele 8 pe care le putea primi din partea consilierilor USL. Votul unui USL-ist (cel mai probabil social-democrat, care nu a dorit să meargă pe mâna candidatului liberal) a fost îndreptat în altă parte, pare-se către PDL. Candidatul PDL Adrian Bogdan a primit 6 voturi, din cele 8 ale democrat-liberalilor, în timp ce al doilea candidat din partea PDL, Dorin Nistor a acumulat doar 5 voturi. Candidatul PP-DD, Radu Roncea nu a primit decât 1 vot (al lui), din cele 2 care i-ar fi revenit normal de la cei doi consilieri PP-DD de la Sebeș.

Un simplu calcul matematic ar arăta că, per total, candidații PDL au primit împreună, în primul tur, 11 voturi, deci cu trei voturi mai mult decât numărul de consilieri PDL prezenți. Alte 3 voturi le-ar fi putut reveni de la: un vot de la candidatul independent, un alt vot de la PP-DD-istul care nu a votat cu Radu Roncea (și nici nu ar fi votat cu candidatul liberal, respectând înțelegerea PP-DD-PSD de la Alba Iulia) iar un alt vot ar fi putut fi dat de un social-democrat, care nu a votat cu Cristian.

Al doilea tur de scrutin, la care au intrat Adrian Bogdan și Cristian Radu, a adus noi surprize din partea social-democraților. Radu Cristian a reușit să obțină doar 6 voturi (mai puțin cu un vot decât în primul tur), iar Adrian Bogdan a acumulat 13 voturi (cu 5 voturi mai mult decât numărul consilierilor PDL).

Surpriza apare din nou în urma calcului matematic. Din cei 8 consilieri USL, doar 6 par să fi votat cu Cristian, în concluzie ceilalți 2 au votat cu candidatul PDL. La polul opus, Adrian Bogdan a primit 13 voturi, dintre care, cel mai probabil, 8 din partea consilierilor PDL (inclusiv cel al lui Dorin Nistor), iar alte 5 de la celelalte partide. Distribuția ar putea fi următoarea: două voturi de la social-democrații răzbunători, două voturi de la PP-DD-iștii care, din nou, respectând alianța PP-DD-PSD de la Alba Iulia, nu ar fi votat cu candidatul liberal, iar un alt vot de la candidatul independent.

Așa cum spuneam, validarea candidaților la Primăria Sebeș a semănat cu un joc politic, cu răsturnări de situație. „Nu te supăra frate” i-ar fi spus Bogdan lui Dorin Nistor, cel pe care l-a susținut până în pânzele albe în cursa pentru câștigarea fotoliului de primar: „În fond, nu e vina mea că PDL a propus doi candidați”. iar tot „Nu te supăra frate” le-au spus și social-liberalii partenerilor de alianță: „Voi ne-ați trădat la Alba Iulia și acum ne-am luat revanșa!”.

[nggallery id=399]

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=98387avatar Publicat de pe 26 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Joc de „Nu te supăra frate” la alegerea viceprimarului de la Sebeș. Vezi cum s-au răzbunat PSD-iștii pe frații lor liberali”

 1. incredibil, Sebesul are un consilier local cu un costum Versace, camasa si cravata Burberry valoarea hainelor purtate de acest ppdd-ist roncea e cam asa:
  costum=1400 euro
  camasa=400 euro
  cravata=150 euro
  total=1950 euro….hmm a naiby consilier…ma intreb fara sa vreau cam cat va castiga din faptul ca-i consilir?!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei