|

FOTO: Săptămâna Globală de Acțiune pentru Educație la Liceul Tehnologic din Sebeş. Dezbateri despre dizabilităţi şi egalitate de şanse

CGE (4)La Liceul Tehnologic Sebeș, în săptămâna 5-11 mai, numită generic „Săptămâna Globală de Acțiune pentru Educație” s-au derulat activități care și-au propus să atragă atenția opiniei publice și factorilor de decizie asupra faptului că dreptul la educație aparține fiecărui copil și dizabilitatea nu trebuie să reprezinte o barieră.

Evenimentele din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie s-au încheiat la Liceul Tehnologic Sebeș zilele trecute cu o dezbatere pe tema „Dizabilități”, în cadrul căreia profesoara Cristina Câmpean a făcut o scurtă prezentare a campaniei și a scopurilor sale.

După ce au discutat despre dreptul la educație a fiecărui copil, cu intervenții din partea directorului adjunct Dorina Budoiu, a consilierului școlar Ramona Ștef și a consilierului educativ Florina Mihaela Suciu, elevii au participat la o dezbatere, în cadrul căreia au explorat problema marginalizării copiilor cu dizabilități, existența barierelor cu care se confruntă copiii cu dizabilități.

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume, iar, începând cu anul 2001, este coordonată, în România, de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Tema supusă dezbaterii în 2014 a fost ”Egalitate de drepturi! Egalitate de șanse!”, vizând  accesul la o educație de calitate pentru copiii cu dizabilități. În România sunt peste 72.000 de copii cu dizabilități și doar puțin peste o treime dintre ei frecventează învățământul de masă.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138358avatar Publicat de pe 12 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei