|

FOTO: Primarii din Sebeș și Budingen au semnat, în mod simbolic, prelungirea protocolului de înfrățire înființat acum un deceniu între cele două localități

21369605_1460283030675969_3335577152264003954_nÎntre 6 și 11 septembrie 2017, Sebeșul a primit vizita unui grup de 40 de persoane din Budingen, Germania. Cele două orașe sunt înfrățite de acum 10 ani, timp în care legătura dintre aceste comunități a fost una trainică.

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, la Sebeș, în curtea muzeului municipal „Ioan Raica”, primarii Dorin Nistor și omologul său Erich Spamer au semnat, în mod simbolic, prelungirea protocolului înființat acum un deceniu între cele două localități.

Activitățile jubiliare au continuat, delegația străină (din care au mai făcut parte, printre alții, Sieglinde Engler, președintele comitetului de înfrățire, precum și membrii unui renumit cor din orașul german), participând la mai multe evenimente pregătite de Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeș.

Foto 4Reamintim că tratatul de prietenie dintre cele două municipalități s-a semnat în data de 18 mai 2007, iar începutul acestor relaţii se datorează domnului Michael Winkler care, din dorinţa de a construi o punte între meleagurile de origine şi cele care l-au adoptat, a intermediat primele contacte între aceste localităţi.

Orașul Büdingen atrage anual mii de turişti dornici să-i viziteze castelele şi zidurile fortificate, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe medievale. Orașul Büdingen are peste 21.000 de locuitori, fiind situat în districtul Wetteraukreis, landul Hesse.

Program intercultural realizat de artiști din Sebeș și Budingen

Foto 1Sâmbătă, 9 septembrie 2017, pe scena casei de cultură din Sebeș a avut loc un spectacol în care s-au împletit armonios prestații ale artiștilor din cele două orașe înfrățite.

Eduard Schneider, cetățean de onoare al Sebeșului, a prezentat un film al orașului, imaginile unice încântând întreaga audiență. De asemenea, a avut loc o  mică prezentare a parteneriatului dintre Colegiul National “Lucian Blaga” și Gimnaziul “Wolfgang Ernst” din Büdingen, parteneriat care a luat ființă în anul 2008, din dorința de a construi o legătură între tinerii celor două orașe. Acest program a fost inițiat de domnul Ulrich Engler si doamna Sieglinde Engler, reprezentanții gimnaziului din Büdingen, în colaborare cu Andreea Mucsi, profesor al Colegiului din Sebeș. Parteneriatul s-a desfășurat,  în fiecare an, prin vizita reciprocă a circa 250 de persoane la unitățile școlare din Sebeș și Büdingen.

Foto 5Momentele artistice dedicate oaspeților germani au continuat cu un recital al Denisei Moga, o tânără din Sebeș care are un viitor promițător în industria muzicală.

Aplauze la scenă deschisă au primit și membrii corului din Budingen care au pregătit un repertoriu cu totul special.

Au urmat, rând pe rând, copiii de la Clubul de dans sportiv Samara. De altfel, în luna martie, micii dansatori au participat la Turneul Prieteniei, în orașul înfrăţit Büdingen, unde a obtțnut o performanță remarcabilă.

Un alt moment frumos a fost cel al Trupei de Dansuri Săsești, pregătit de Ana Maria Dahinten. Tezaurul coregrafic al ansamblului provine din zona Transilvaniei și cuprinde dansuri precum Sternpolka, Viergespann, Aufmarsch, Fenster, Hettlinger ori Budaker.

În povestea frumoasă în care se împletesc tradițiile celor două orașe, au fost prezenți și micii dansatori de la Clubul Copiilor din Sebeș, pregătiți de domnul  profesor Maier. O prezență aparte a fost cea a lui Tudor Limbean:  un copil senin și vesel care are un strop de jovialitate moștenit de la Felician Fărcașu. Programul pregătit în onoarea înfrățirii s-a încheiat cu prestația excelentă a Grupului vocal “Felician Fărcașu” din Sebeș, pregătit de Adina Hada.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=140694avatar Publicat de pe 11 Sep 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei