|

FOTO: Prima ediție a Festivalului de Pricesne „Cântați lui Dumnezeu cu Bucurie”, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia

La sfârșitul săptămânii trecute, în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului de Pricesne, intitulat „Cântați lui Dumnezeu cu Bucurie”. Grupuri vocale din mai multe localităţi din Alba şi 150 de elevi din cercuri de religie au adus publicului un strop din sublimul îngeresc al muzicii bisericești ortodoxe.

Pricesnele au devenit, în ultima perioadă, parte din repertoriul multor artiști populari și grupuri folclorice cunoscute. Îmbrăcați în portul străvechi românesc, au fost prezenţi în Catedrala Reîntregirii:  Corul Bisericii Ortodoxe  „Naşterea Domnului” din Galda de Jos (condus de pr. Benone Scrob), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin),  Grupul vocal al Bisericii Ortodoxe din Biia (condus de Olimpia Frăcea), Grupul folcloric mixt „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă (condus de Pompilia Goga) și Grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel (condus de Gheorghe Lațiu), toate aceste grupuri fiind foarte apreciate de cei prezenți.

Dintre pricesnele închinate  Domnului și Maicii Sale Sfinte, care au fost  interpretate cu multă dragoste de grupurile invitate în festival, amintim: „Naintea Ta”, „Iisus iubit”, „Preamilostivă Maică”, „Să faci”, „O, Iisuse”, „Te văd, Iisuse, ca prin vis”, „Am pierdut pe Domnul”, „Lăudaţi-L că e mare Dumnezeu” și alte cântări.

A doua seară de festival a fost rezervată copiilor: aproximativ 150 de elevi din cadrul celor șase cercuri de religie  ale judeţului Alba:  Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Aiud, Câmpeni și Blaj, însoțiți de dascălii lor. Credincioșii prezenți în număr foarte mare au rămas impresionați de frumusețea costumelor lor și, în special, de cântecele religioase interpretate cu mult talent și dăruire.

În încheierea festivalului, părintele Florin Croitoru, consilier cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a mulțumit grupurilor participante în festival pentru atmosfera înălțătoare creată și pentru reușita acestui eveniment, exprimându-și dorința ca festivalul „Cântați lui Dumnezeu cu Bucurie” să se desfășoare în fiecare an de acum încolo.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, prin Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba (ATMA), Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Asociația Doxologia.

Vedeți o galerie foto de la eveniment:

[nggallery id=299]

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=93571avatar Publicat de pe 29 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei