|

FOTO: Ora Pământului, la Sebeş. Momente artistice şi peste 500 de lumânări aprinse în parcul central, cu numele oraşului

17424674_968019726634783_661864809436277537_nSâmbătă, timp de 60 de minute, şi Sebeşul s-a alăturat celor peste 7000 de oraşe din lumea întreagă care au ales să marcheze Ora Pământului, cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie.

Peste 200 de persoane au dorit să susţină, inţiativa primăriei. La ora 20.30, Sebeşul a stins iluminatul public stradal pe raza întregului municipiu, precum şi iluminatul arhitectural de pe toate clădirile reprezentative (primărie, muzeu, casa de cultură, biserici). O serie de agenţi economici, în special din zona centrală, au răspuns şi ei simbolic, renunţând la reclamele luminoase.

În Parcul Primăriei, au fost aprinse peste 500 de lumânări cu care cei prezenţi au scris numele oraşului, precum şi mesajul 60+, reprezentând dezideratul de a duce ideea promovată prin evenimentul ecologist Ora Pământului, dincolo de această oră dedicată planetei.

Copiii participanţi la eveniment au avut posibilitatea de a desena şi de a lăsa mesaje pe căsuţa care îi aştepta în parc plină cu baloane, au primit dulciuri şi fructe din partea organizatorilor. Un grup de circa 50 de tineri muzicieni, coordonaţi de pastorul Victor Şuteu, au completat atmosfera, susţinând un moment artistic, cu instrumente clasice, la lumina lumânărilor. Majoritatea participanţilor au purtat eşarfe, obiecte vestimentare, bentiţe sau brăţări verzi, au sosit cu bicicleta sau au ales să facă o plimbare, renunţând la mijloacele poluante de transport şi astfel au dăruit naturii din energia lor.

Partenerii Primăriei Municipiului Sebeş au fost: Asociaţia Gisas, Club Rotary Sebeş, Asociaţia „Împreună pentru oraşul tău”, Asociaţia Femeilor Alba, ACS Şureanu 1945 Sebeş, Organizaţia „Ia atitudine azi”.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=140371avatar Publicat de pe 26 Mar 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei