|

FOTO: Opt foști handbaliști și trei oameni de afaceri au primit titlul de „Cetățean de onoare” ai Municipiului Sebeș

Opt dintre handbaliștii care cucereau titlul de campioni naționali în anul 1973 au primit, vineri, titlul de cetățeni de onoare ai Municipiului Sebeș. Pe lângă aceștia ați trei oameni de afaceri din oraș au fost declarați cetățeni de onoare. De la festivitate nu a lipsit președintele Cj Alba Ion Dumitrel și prefectul județului Alba Gheorghe Feneșer.

Performanţele remarcabile în domeniul handbalului obţinute de cei opt foşti sportivi i-au determinat pe aleşii locali să le acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sebeş, un oraş cu tradiţie în acest sport. A fost astfel răsplătită activitatea acestora ca jucători, antrenori şi profesori.

Cei opt handbalişti pentru care vor fi eliberate distincţiile sunt: Petru Brînduşe, Dorin Ghoerghe Cian, Traian Gherghel, Mircea Ioan Nistor, Nicolae Opincariu, Ioan Pârvu, Vasile Ioan Maier, Anton Mugur Ţurcanu (post mortem).

Amintim faptul că foștii handbaliști au făcut parte din echipa Liceului Teoretic Sebeş – Clubul Sportiv Şcolar Sebeş, prima din multe generații ale orașului care a reușit să cucerească un titlu de Campioană Națională. Marele eveniment se petrecea în anul 1973, iar echipa campioană era condusă de profesorul Florin Fleșeriu.

Pe lângă aceștia administrația locală a oferit titlu de cetățean de onoare pentru trei oameni de afaceri care au ajutat de dezvoltarea economică a orașului. Este vorba despre oamenii de afaceri Ioan Istrate (“Alpin57 Lux”), Ioan Oprean (patronul firmei de transport “Oprean”) şi Elisei Goţa (“Elis Pavaje”)

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=136019avatar Publicat de pe 16 Aug 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei