|

FOTO: Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului

aniversare petresti 2014 fanfara 2În perioada 15-17 august 2014, în localitatea Petreşti din judeţul Alba, istoria a prins viaţă în cadrul evenimentului de aniversare a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului, organizat de către Fanfara din Petreşti.

Sute de oameni au sărbătorit alături de organizatori. Balul Fanfarei a reunit peste 300 de invitaţi, alături de personalităţi locale pentru a celebra 135 de ani de istorie a Fanfarei din Petreşti, prin momente precum prezentarea de carte “Contribuţii la monografia Fanfarei din Petreşti”, semnată de Voicu Cioară, precum şi a filmului de prezentare a Fanfarei, care au învăluit într-un aer de solemnitate întreaga seară. Totodată, balul a fost presărat pe alocuri de folclorul autentic prin intermediul Mărginenilor de pe Valea Frumoasei sau cu paşi săseşti prin intermediul dansurilor populare săseşti.

Ziua de sâmbătă a continuat în ritmuri rock şi cu distracţie. Totodată, terenul de fotbal a găzduit meciul de fotbal Căsătoriţi Vs Necăsătoriţi, care a încins spiritele şi a “înscris” o serie de zâmbete.

Duminică, pe scena din Petreşti, istoria a fost scrisă prin denumirea Fanfarei de copii, cu numele de ’’Fanfara de copii Danil Opincariu’’, moment urmat de concerte de fanfară, susţinute de Fanfara din Alba Iulia şi de Fanfara din Petreşti.

Seara s-a încheiat printr-un spectacol întreţinut de Simi şi Radu Deac, iar aniversarea de 135 de ani a ajuns la final, printr-o memorabilă retragere cu torţe, având în frunte Fanfara din Petreşti.

“De-a lungul vremii. această fanfară a impulsionat puternic activitatea culturală din Petrești și Sebeș, fiind la originea înființării a încă două fanfare: cea a fabricii de hârtie și cea a bisericii ortodoxe, precum și a mai multor formații de divertisment. Această sărbătoare este a întregii localități, așa că era firesc să fie organizată, concomitent, și o întâlnire a Fiilor Petreștiului, prima după anul 2001”, a declarat Voicu Cioară, preşedintele Asociaţiei ’’Fanfara Petreşti’’.

“Evenimentul a decurs excelent, fiecare moment din cadrul programului fiind atins cu succes, ceea ce ne bucură. Zâmbetele, entuziasmul şi aplauzele celor prezenţi spun mai mult decât orice cuvinte, dând sens istoriei de 135 de ani”, a declarat Ioan Jurju, administrator al Asociaţiei Fanfara Petreşti

Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului reprezintă un eveniment marcant al culturii Petreştiului, având scopul de a evidenţia cei 135 de ani de istorie muzicală, fiind fanfara civilă cu cea mai îndelungată existență din țară, precum şi rolul de a crea o atmosferă unică de sărbătoare şi veselie.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138553avatar Publicat de pe 20 Aug 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei