|

Focarul de hepatită virală A de la Sebeş: 20 de cazuri înregistrate până în prezent

Autorităţile sanitare continuă să înregistreze cazuri noi de îmbolnăviri în cadrul focarului de epidemie cu hepatita virală A din Sebeş. În această săptămână, alte patru persoane au fost internate în spital, în total 20 de persoane fiind diagnosticate cu această boală. Administraţia locală a luat măsuri de igienizare a zonei în care a izbucnit epidemia, iar Direcţia de Sănătate Alba a distribuit vaccinuri medicilor de familie din Sebeş, care urmează să le administreze populaţiei.

Reprezentanţii DSP Alba au comunicat, miercuri, în conferinţă de presă, că până la acest moment, la Sebeş au fost identificate 20 de cazuri de îmbolnăviri cu hepatita virală A. Două persoane au fost internate luni şi alte două, marţi, la compartimentul de boli infecţioase a spitalului din oraş, după ce au fost diagnosticate cu această afecţiune. Medicii se aşteaptă să mai fie înregistrate cazuri de hepatită, având în vedere perioada de incubaţie de 45 de zile a virusului.

Între timp, administraţia locală a luat măsuri de igienizare în cartierul de romi în care a izbucnit epidemia, iar DSP a distribuit medicilor de familie vaccinuri anti hepatita virală A.

Reamintim că virusul s-a  manifestat în cartierul din Sebeş din luna august, însă, din cauza perioadei de peste o lună de incubaţie, îmbolnăvirile au apărut abia la sfârşitul lunii septembrie. În 1 octombrie, erau înregistrate 12 cazuri, iar zece zile mai târziu numărul persoanelor care au fost infectate cu acest virus a ajuns la 20.

După ce au analizat sursele de alimentare cu apă din zonă, autorităţile au stabilit că acestea nu sunt contaminate, fapt ce duce la concluzia că o cauză probabilă a izbucnirii focarului este reprezentată de condiţiile igienico-sanitare precare în care trăiesc persoanele afectate.

Citiţi aici mai multe detalii despre focarul de hepatită virală A de la Sebeş.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132829avatar Publicat de pe 10 Oct 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei