|

Firmă din Sebeş, amendată cu 14.500 de lei, pentru achiziţia a aproape 700 mc de material lemnos fără documente de provenienţă

O societate comercială din municipiul Sebeş a fost amendată cu suma de 14.500 lei, în urma unui control efectuat de poliţişti şi inspectori silvici din Alba. La verificarea documentelor, oamenii legii au identificat că, din 2011, firma a folosit o cantitate de peste 690 mc de cherestea, fără a avea acte complete de provenienţă.

Potrivit IPJ Alba, „la data de 31.07.2012 poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerul Mediului şi Pădurilor şi I.T.R.S.V. Cluj Napoca, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul,  prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate verificări la o societate comercială din municipiul Sebeş, ocazie cu care s–a constatat că, în perioada 2011 -2012, societatea a cumpărat, depozitat şi prelucrat cantitatea de 692,302 mc de cherestea de plop netivită, în baza unor avize de însoţire secundare, din care nu a rezultat provenienţa legală a acesteia, neutilizând, conform prevederilor legale, Sistemul Informaţional de Urmărire a Materialelor Lemnoase.

Societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, articolul 19, alineatul 1, litera I şi  Hotărârea de Guvern nr. 996/2008 privind aprobarea normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, articolul 4 litera a.

Totodată. a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 692,302 mc cherestea plop netivită în valoare de 24.1218,78 lei.”

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=109260avatar Publicat de pe 1 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei