|

Fanfara „Rotaria Junior” din Vaslui au oferit un mini-recital în curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia

În plin turneu prin ţară,  fanfara „Rotaria Junior” din Vaslui au poposit şi în curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia, cu un scurt recital muzical. Cei 11 copii din trupă au interpretat, la instrumente de suflat şi percuţie, piese prelucrate din muzica clasică, populară, latino, balcanic, în stilul Goran Bregovic. Fanfara „RotariaJunior” au obţinut o mulţime de distincţii şi premii, printre care „Castelul de Aur”, „Pupitrul de Aur” şi Premiul Juriului la Concursul Internaţional de Fanfară din Dahlem, Belgia, în 2006.

Fanfara „Rotaria Junior” este formată din copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, din Vaslui, coordonaţi de prof. Romeo Tălmaciu. Trupa interpretează prelucrări din muzică clasică, populară autentică din toate zonele ţării, balcanică în stilul Goran Bregovic. Recitalul de joi din curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia a fost interpretat de copii la 4 trompete, 3 clarinete, o tubă, un trombon, percuţie, acompaniaţi de dirijor la tamburină.

Micii muzicieni „vizitează” adesea spitale de copii sau azile de bătrâni. Oprirea lor prin Alba Iulia a fost prilejuită de un turneu, pe care îl fac în toată ţara. „Turneul nostru a pornit din Braşov, a ajuns la Sebeş, Alba Iulia şi continuă spre Sighişoara, Târgu Mureş, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Iaşi şi, în final, ne oprim acasă, la Vaslui”, a precizat dirijorul Romeo Tălmaciu.

Majoritatea copiilor care fac parte din fanfara „Rotaria Junior” sunt înscrişi la Palatul Copiilor din Vaslui. De-a lungul timpului, aceştia au obţinut o mulţime de premii şi distincţii la festivaluri naţionale şi internaţionale: sfert-finalişti la consursul „Românii au talent”, au fost protagonişti în filmul „A fost sau nu a fost”, regizat de Corneliu Porumboiu, au obţinut „Castelul de Aur”, „Pupitrul de Aur” şi Premiul Juriului la Concursul Internaţional de Fanfară din Dahlem, Belgia, în 2006 şi au concertat în multe ţări (România, Germania, Spania, Norvegia, Belgia şi altele).

Ciprian POPA

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=86566avatar Publicat de pe 12 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei