|

Evaziune fiscală la Sebeş. Reprezentanţii unei firme, cercetaţi pentru că au prejudiciat statul cu peste 100.000 de lei

Masina Politie MCVPoliţiştii cercetează reprezentanţii unei firme din Sebeş pentru un prejudiciu adus statului de peste 100.000 de lei. Aceştia nu au reţinut şi vărsat la termen sume reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă.

Firma are ca obiect principal de activitate “recuperarea materialelor reciclabile sortate”. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru evaziune fiscală pentru reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul la bugetul de stat este în valoare de 147.342 lei.

Fapta a fost stabilită în cadrul acţiunii desfăşurate de IPJ Alba în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

În urma controalelor de joi, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni, dintre care două de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate 416 sancţiuni contravenţionale, din care 316 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 49 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 33 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 101.380 lei.

Au fost verificaţi 79 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale. 448 mijloace de transport.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 4.824 lei.

Tot joi, pe strada 21 Decembrie 1989, din oraşul Cugir, a fost depistat Gheorghe R., de 56 ani, care  oferea spre vânzare 140 ţigarete timbrate, de diferite mărci, fără a poseda autorizație în acest sens. Bărbatul a fost amendat cu 500 lei şi marfa a fost confiscată.

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acestui plan, vor continua şi în perioada următoare

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138136avatar Publicat de pe 11 Apr 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei