|

10 familii din Sebeș vor beneficia în acest an de locuințe ANL. Vezi lista aprobată de consilierii locali

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Sebeş ce a avut loc data de 27.09.2012, reprezentanţii cetăţenilor în forul decizional la nivel local au supus la vot aprobarea  listei de prioritate la repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, şi construite din fonduri A.N.L.

Pentru a beneficia de o astfel de locuinţă, tinerii interesaţi trebuie, ca pe lângă depunerea unei cereri în acest sens să îndeplinească o serie de condiţii prestabilite prin HCL Sebeş 442/2005 privind aprobarea criteriilor de repartizare a locuinţelor construite din fonduri A.N.L, criterii în baza cărora se acordă un anumit punctaj solicitanţilor. O dată urmaţi aceşti paşi, administraţia locală întocmeşte o listă cu solicitanţii care au prioritate la repartizarea acestor locuinţe în funcţie de punctajul obţinut, listă ce este supusă aprobării Consiliului Local, aceasta din urmă fiind etapa premergătoare “păşirii în casă nouă”.

Consilierii locali reuniți în ședință au supus la vot și aprobat proiectul de hotărâre, asta în ciuda faptului că un referat întocmit de unul dintre juriștii Primăriei semnala anumite nereguli.

Astfel, prin referatul întocmit de Biroul Contencios Juridic şi Administraţie din cadrul Primăriei Municipiului Sebeş, s-a atras atenția asupra faptului că întrunirea Comisiei sociale de analiză a cererilor de locuinţe destinate închirierii pentru tineri (A.N.L) nu s-a realizat cu respectarea prevederilor legale, aceasta nefiind convocată în conformitate cu cele prevăzute de legiuitor, iar lucrările de analiză şi implicit de acordare a punctajelor s-a realizat în lipsa secretarului comisiei. În aceste condiţii, semnatarul referatului precizează următoarele: “Din acest motiv lista nominală întocmită de comisie pe baza punctajelor obţinute de solicitanţii de locuinţe destinate închirierii, construite din fonduri ANL, nu ar trebui aprobată în consiliu până nu este întocmită în conformitate cu prevederile legale”.

În acest context, prin raportul de avizare din data de 18.09.2012, Comisia pentru învăţământ,cultură, sport, agrement, monumente istorice, protecţie social, protecţie copii, culte, sănătate şi familie din cadrul Consiliului Local Sebeş a propus amânarea proiectului în vederea reanalizării dosarelor. Consilierii locali au fost însă de altă părere.

Punctul de vedere al consilierului juridic care a realizat referatul

Consilierul juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Nicoleta Florea, cea care a realizat referatul respectiv, a ținut să precizeze că, obiectul acestuia nu reprezintă decât părerea ei personală și că era strict un document de uz intern care nu trebuia să devină public. Aceasta a completat că își asumă ceea ce semnalează în respectivul referat dar că documentul nu este un raport de specialitate în urma căruia s-ar fi ajuns la concluzia că întrunirea Comisiei sociale de analiză a cererilor de locuinţe destinate închirierii pentru tineri (ANL) nu s-a realizat cu respectarea prevederilor legale, ci că, exprimă strict poziția ei personală de care poate sau nu, să se țină cont în ședința de CL.

Punctul de vedere al Aparatului de specialitate al primarului

În cadrul şedinţei ordinare s-au adus precizări suplimentare cu privire la proiectul în cauză. Aparatul de specialitate al primarului a adus la cunoştinţa consilierilor locali faptul că legiuitorul nu prevede ca fiind obligatorie prezenţa tuturor membrilor comisiei de analiză a dosarelor pentru ca aceasta să îşi desfăşoare activitatea. De asemenea, s-a mai precizat şi că nu este obligatorie convocarea membrilor cu un anumit număr de zile înainte de desfăşurarea lucrărilor.

În lumina acestor precizări aleşii locali au înţeles că a fost vorba de o neînţelegere, poate chiar de o necunosţere a legii, şi nicidecum de o ilegalitate, drept pentru care au aprobat proiectul în cauză.

Vezi care sunt familiile care vot beneficia de locuințe ANL TABEL locuinte ANL

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=131953avatar Publicat de pe 24 Sep 2012. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei