|

Elevii din Alba vor descoperi frumuseţile judeţului, prin intermediul unei cărţi de colorat. 3.500 de exemplare vor fi distribuite copiilor de clasa a III-a

Consiliul Județean Alba lansează miercuri, de la ora 12.00, la Sala Unirii din Alba Iulia, un nou material educativ destinat promovării valorilor culturale locale în rândul copiilor. Elaborat sub forma unei cărți de colorat, destinate clasei a III-a, acest material educativ este un îndrumar de cunoaștere a monumentelor istorice și a arhitecturii tradiționale din județul Alba.

Îndrumarul este structurat pe șase capitole, cuprinzând cele mai importante zone ale județului Alba. Astfel, copiii vor putea învăța, într-un mod atractiv, despre monumentele istorice, monumentele de arhitectură și casele tradiționale din: Alba Iulia, Valea Sebeșului, Țara Secașelor, Valea Târnavelor, Mocănimea Apusenilor și Țara Moților.

Îndrumarul va fi distribuit gratuit de către Consiliul Județean Alba în aproximativ 3.500 de exemplare. El va ajunge astfel în toate școlile județului, aflându-se pe banca fiecărui copil de clasa a III-a din județ.

Acest îndrumar – carte de colorat este un nou material educativ realizat de Consiliul Județean Alba în demersurile sale de protejare și valorizare a valorilor patrimoniului cultural din județul Alba. Micuții din tot județul vor putea învăța într-un mod foarte atractiv despre valorile culturale ale județului lor, putând recunoaște și prețui monumentele istorice dar și elementele arhitectonice tradiționale”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Îndrumarul va fi inclus în procesul educativ desfășurat la clasă, servind drept material suport pentru cursurile de istorie și arte frumoase, dar și pentru activități extracurriculare.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=72874avatar Publicat de pe 8 Feb 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei