|

Democrat-liberalii din Alba se pregătesc de Parlamentare: Până în 5 septembrie la secretariatul PDL se depun candidaturile

Liderii PDL Alba devin din ce în ce mai conștienți de apropierea alegerilor parlamentare, iar în acest sens pregătesc, deja, strategia pe care o vor aborda în perioada următoare. Senatorul PDL Alexandru Pereș a recunoscut în conferință de presă că au existat disfuncționalități la localele din acest an ce țin în principal de probleme în interiorul organizațiilor și susține că acțiunile democrat-liberalilor din următoarea perioadă se vor axa pe soluționarea acestora. Până în 5 septembrie, la sediul PDL Alba vor putea fi depuse și candidaturile pentru Parlament.

Toate aceste aspecte au fost supuse dezbaterii în ședința Biroului Permanent Județean al PDL de ieri iar concluzia la care s-a ajuns a fost că, rezultatele alegerilor din acest an au fost unele moderate. Democrat-liberali sunt conștienți că urmează o mobilizare de forțe pentru pregătirea pentru Parlamentare iar dezideratulor lor este reeditarea rezultatelor din 2008.

Candidații la Parlamentare vor fi stabiliți de către organizațiile locale ale partidelor

Întrebat dacă intenționează să mai candideze la Parlamentare, Alexandru Pereș a declarat că preferă să amâne acest răspuns și că așteaptă să vadă care vor mai fi ceilalți doritori, dar a recunoscut că „sigur nu i-ar strica” această funcție. Mai hotărât decât colegul său de partid, Clement Negruț a recunoscut că intenționează să candideze pentru un post de deputat pe Colegiul Sebeș-Blaj.

Problema nu pare să fie însă atât de simplă în ceea ce privește stabilirea candidaturilor pentru Parlament. Potrivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel în acest an, candidații pentru alegerile Parlamentare nu vor fi stabiliți de conducerea partidului ci de organizațiile din colegiile respective și că se va ține cont și de rezultatele de la locale.

Acest lucru poate să îi creeze probleme lui Clement Negruț dat fiind faptul că între acesta și primarului Blajului, Gheorghe Valentin Rotar trenează conflicte mai vechi. Acesta din urmă ar putea avea un important cuvânt de spus în stabilirea candidaților.

Alexandru Pereș a mai declarat că se va păstra aceeași structură respctiv 5 colegii de deputați și 2 de senatori.

Tot în perioada următoare se va intra în reorganizare și Liga Aleșilor Locali care în opinia democrat-liberalilor este cărămida de bază a funcționării partidelor.

 Runde de negocieri și posibile alianțe la CL Alba Iulia și CJ Alba

Pentru preveni speculațiile, Alexandru Pereș a recunoscut că sunt supuse în această perioadă analizei și modalitățile de alianțe la Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul JudețeaN. Senatorul susține că atât în CL cât și în CJ Alba, acest subiect este ca un ceaun sub presiune. Pereș a declarat că întradevăr sunt purtate discuții cu toate partidele care au reprezentanți în cele două consilii și că urmează runde de negocieri :”Vom decide cât mai repede pentru a putea să ne aplecăm asupra problemelor de interes pentru cetățeni”.

În ceea ce privește situațiile conflictuale din interiorul organizațiilor locale ale PDL, Pereș a făcut referire la Sebeș și Abrud, în aceasta din urmă localitate, senatorul declarând imediat după alegeri că organizația a fost cea care a săpat primarul. Democrat-liberalul a mai declarat că la Sebeș s-a pierdut din neatenție și că și acolo există conflicte care trebuie stinse în perioada următoare.

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=110996avatar Publicat de pe 9 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Democrat-liberalii din Alba se pregătesc de Parlamentare: Până în 5 septembrie la secretariatul PDL se depun candidaturile”

  1. SPER sa dispareti pana in noiembrie gasca de **** portocalii auto intitulati ” de dreapta ” ! Lumea (chiar si in Alba) nu mai poate fi prostita, nu uita ce ati facut sub pretextul austeritatii, „luind de la populatie si impartind intre voi ” ! Tatucul basescu va striveste !

  2. Un sfat: sa candideze persoane care au facut ceva pentru judet,nu din cei care si-au facut doar plinul. Sa fie ceva nou si eficient. Dl.Peres sa nu renunte la candidatura.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei