|

Cristian Radu: După ce autostrada a fost dată în folosinţă, centrul Sebeşului este pustiu. „Trebuie să capete viaţă şi să atragă turişti”

Cristian RaduConsilierul local Cristian Radu din Sebeş atrage atenţia că oraşul care a scăpat acum de traficul aglomerat odată cu darea în folosinţă a autostrăzii se confruntă cu o altă problemă care „pe termen lung se va dovedi la fel de greu de depășit ca și cea a camioanelor”. Spune că „centrul Sebeşului e pustiu, la propriu” şi trebuie „să capete viaţă şi să atragă turişti”.

„În final, ca în orice poveste pe care o spui copiilor înainte de culcare, a venit și happy-end-ul. După dezbateri, promisiuni și asumări electorale, autostrada a fost dată în folosință și cel mai mare vis al sebeșenilor din ultimii 20 de ani a devenit realitate: camioanele au dispărut de pe centru, iar traficul greu s-a mutat pe centură. Dar asta dă naștere unei alte probleme, care pe termen lung se va dovedi la fel de greu de depășit ca și cea a camioanelor. Pentru că golul creat prin dispariția traficului trebuie umplut cu ceva, ceva care să dea viață orașului. În caz contrar vom avea un oraș mort”, susţine consilierul.

Aminteşte că acum centrul Sebeşului e pustiu, „la propriu” şi că „există riscul ca acest fenomen să fie unul permanent”. Însă susţine că Muhlbach este „una din cele mai cunoscute cetăţi ale Transilvaniei, are un dublu potenţial, pe care îl poate exploata din plin: economic şi turistic”.

În opinia sa, Sebeșul „a devenit practic motorul economic al județului și <paradisul> investitorilor, străini şi români” şi precizează că în fiecare şedinţă de consiliu local se discută despre Planuri Urbanistice Zonale sau avize pentru diferite investiţii, oferind drept exemplu pe „cea a germanilor de la Daimler”, însă susţine că „nu e suficient să avem bani la buget şi să facem străzi, alimentări cu apă, canalizare şi să turnăm asfalt”. Potrivit consilierului, „degeaba oraşul arată foarte bine dacă e pustiu, tinerii se distrează în alte oraşe, iar turiştii ne evită”.

Ca potenţial din punct de vedere turistic, aminteşte istoria de 800 de ani, cetatea, biserica evanghelică, a doua ca mărime şi importanţă din ţară, Râpa Roşie, „o comunitate primitoare, cu obiceiuri şi tradiţii care se pierd în negura timpului, un amestec fascinant între saşi, maghiari şi români, care au dat naştere uneia din cele mai solide comunităţi din România”.

Propune renovarea faţadelor clădirilor din centrul oraşului, ca un prim pas, urmat de închiderea centrului şi transformarea lui în pietonal, cu galerii de artă, restaurante, terase, magazine de suveniruri. În plus, în opinia sa, este nevoie de o campanie de promovare „inteligentă şi eficientă”, astfel încât Sebeşul să poată intra în circuitul turistic naţional şi internaţional.

Susţine că sunt bani pentru aceste proiecte şi pot fi alocaţi din bugetul local sau „se pot scrie proiecte pentru obţinerea de fonduri europene pentru revitalizarea zonelor istorice, care sunt eligibile pe perioada de programare europeană 2014-2020”.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=137854avatar Publicat de pe 18 Feb 2014. Publicat in ACTUALITATE, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei