|

Colegiul Naţional “Lucian Blaga” va fi dotat cu două sisteme de videoproiecţie

 Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş va achiziţiona două sisteme moderne de videoproiecţie pentru dotarea sălilor de curs. Cu ajutorul acestora, elevii instituţiei vor fi antrenaţi într-un proces de studiu interactiv.

Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă ordinară a lunii septembrie majorarea bugetului municipiului Sebeş cu suma de 339.000 lei, atât la capitolul venituri, cât şi la cel de cheltuieli. O parte din aceşti bani a fost alocată instituţiilor de învăţământ preuniversitar situate pe raza administrativ-teritorială a municipiului.

Colegiului Naţional “Lucian Blaga” i-au fost redistribuiţi 7.000 lei în vederea achiziţionării a două sisteme de videoproiecţie. Suma în cauză a fost alocată la cererea instituţiei de învăţământ, ca urmare a realizării de către aceasta a unei economii la costul unui alt proiect aflat în derulare. Astfel, colegiul a beneficiat de finanţare de la bugetul local în vederea întocmirii proiectului tehnic pentru “Reabilitare şi modernizare clădiri existente (corp A, corp B, corp C, sală festivităţi, sală sport, internat)”. Întrucât au avut loc întârzieri la finalizarea proiectului tehnic, conducerea instituţiei de învăţământ a renegociat suma prevăzută în contract, reuşind în acest mod să diminueze costul cu 7.000 lei.

Conform legii, această sumă s-ar fi întors la bugetul local al municipiului Sebeş, aleşii locali având libertatea de a decide cum o vor utiliza. În acest context, Colegiul Naţional “Lucian Blaga” a adresat o cerere Consiliului Local prin care solicita realocarea acestei economii în scopul achiziţionării sistemelor de videoproiecţie. În 27 septembrie, în cadrul şedinţei ordinare, consilierii au aprobat cererea şi au alocat suma solicitată.

Directorul instituţiei de învăţământ, Nicolae Moga ne-a declarat că videoproiectoarele vor fi montate în două săli de curs, respectiv în laboratorul de chimie şi laboratorul de limbi străine. Cu ajutorul acestor sisteme moderne de proiecţie, elevii colegiului vor beneficia de cursuri tematice interactive.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132572avatar Publicat de pe 4 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei