|

Colegiul Național „Lucian Blaga” a intrat în reţeaua de şcoli partenere într-un proiect inițiat de Ministerul de externe german

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a fost ales ca școală parteneră a Ministerului de Exterene German și a Institutului Goethe, în cadrul unui proiect inițiat la începutul anului 2008. Prin apartenenţa la acest program, colegiul din Sebeș beneficiază de numeroase materiale didactice şi dotare tehnică din partea Ministerului Educaţiei din Germania, Goethe-Institut şi Ambasadei Germaniei la Bucureşti. În plus, elevii pot susţine gratuit examenul de competenţe lingvistice în limba germană FIT.

Acest parteneriat a fost posibil la iniţiativa profesoarei de germană din cadrul colegiului, Roxana Suciu şi prin susţinerea colegilor de catedră şi a directorului, profesorul Nicolae Moga. A fost înaintată o cerere către Goethe-Institut, ca și Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș să facă parte din acest proiect, iar rezultatul a fost pozitiv. Din noiembrie, unitatea de învățământ face parte din reţeaua internaţională de şcoli partenere.

Ministerul de Externe German a creat în 2008 iniţiativa „Şcolile: Partenere ale viitorului” (PASCH), un proiect care urmăreşte, pe lângă întărirea rolului jucat de limba germană în sistemele de învăţământ şcolare din lume, şi lărgirea reţelei de şcoli cu predare a limbii germane din străinătate precum şi creşterea numărului de burse de studiu oferite elevilor. Această iniţiativă este realizată în cooperare cu ZFA – Centrul pentru şcoli germane din străinătate, Goethe-Institut, DAAD –Serviciul de Schimb Academic German şi PAD – Serviciul de Schimb Pedagogic.

„Suntem mândri că la nivelul judeţului Alba, tradiţia limbii şi a culturii germane este promovată de Colegiul Naţional <Lucian Blaga> Sebeş, atât prin susţinerea din partea conducerii acestuia, cât şi prin implicarea activă a profesoarelor de limbă germană în numeroase stagii de perfecţionare în specialitate desfăşurate în ţară şi în străinătate, în proiecte internaţionale, în interesul creşterii nivelului de pregătire al elevilor, acţiuni concretizate în numeroase premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile judeţene şi naţionale de specialitate. Sperăm că această iniţiativă să primească sprijinul tuturor celor implicaţi în actul educaţional, ca o formă de luptă împotriva ignoranţei, oferind elevilor noştri un paşaport nou cu care vor putea face parte cu mândrie din familia internaţională a şcolilor partenere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=137314avatar Publicat de pe 11 Noi 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Colegiul Național „Lucian Blaga” a intrat în reţeaua de şcoli partenere într-un proiect inițiat de Ministerul de externe german”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei