|

Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva IFN deschide un punct de lucru în Sebeş. Ce tipuri de împrumuturi vor fi acordate

baniCasa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N. anunţă deschiderea unui punct de lucru în Sebeş.

În contextul unei rate reduse de ocupare – aproximativ 60% şi a unei rate mari a sărăciei – 40,4% din populaţia României era în 2014 expusă riscului de sărăcie, Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N. vine în sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate şi la educaţie financiară şi antreprenorială.

Faţă de împrumuturile acordate de alte instituţii financiare, Casa de Ajutor Reciproc răspunde cerinţelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finanţare a solidarităţii.

comunicat car sebes_1Printre împrumuturile acordate, se numără:

Împrumutul tip CAR – disponibil în mai multe variante, concepute special pentru a satisface nevoile membrilor; principalele atuuri – formularistică simplificată, rambursabile între o săptămână și cinci ani, dobânzi atractive, fără costuri ascunse.

Împrumutul promoțional – se acordă cu ocazia concediilor și a principalelor sărbători religioase (Paște și Crăciun), cu cele mai mici dobânzi și cu prioritate.

Membrii Minori – produs de acumulare destinat membrilor minori. Părinții sau tutorii legali ai minorului pot depune lunar sume de bani, până acesta împlinește vârsta de 18 ani.

Bursa de studii – program social destinat studenților cu bune rezultate la învățătură care provin din familii cu resurse financiare modeste. În prezent, prin acest program sunt susținuți 26 de studenți din județul Hunedoara și nu numai, ai căror părinți sunt membri ai unei C.A.R.

Bonificația anuală – la finele fiecărui an, excedentul realizat de către fiecare C.A.R. se reflectă în fondurile membrilor. Astfel, fiecare membru, primește o bonificație aplicată ca și procent la fondul social acumulat.

Ajutorul de deces – nerambursabil; în cazul desesului unui membru sau al unui aparținător al acestuia, C.A.R. vine în sprijinul familiei și suportă o importantă parte din cheltuielile aferente.

Casele de ajutor reciproc sunt instituţii financiare nebancare IFN, fără scop patrimonial, organizate în vederea sprijinirii şi întrajutorării financiare a membrilor asociaţi.

car sebes 2În cazul acestora, membrii primesc ajutor financiar reciproc şi microcredite pentru dezvoltarea activităţilor generatoare de venit sau pentru uz personal, încurajarea economisirii pentru familiile cu venituri mici. Ajută la prevenirea şi abordarea tuturor aspectelor excluziunii – sărăcie, venituri mici, lipsa locurilor de muncă şi mai ales a cauzelor acestora, lipsa educaţiei financiare şi a creditului accesibil, oferindu-le sprijin în gestionarea adecvata a bugetelor, combaterea supra-îndatorării şi efectelor unor practici de creditare iresponsabile social şi, eventual, finanţare pentru ocuparea pe cont propriu.

Proiectul ICAR este implementat de către Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din România alături de 27 de parteneri şi are drept scop înfiinţarea unui numar de 9 C.A.R. şi dezvoltarea activităţii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel european – uniunile de credit şi organizaţiile de micro-finantare. În plus, se are în vedere crearea a 36 de noi locuri de muncă, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucureşti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Est. Proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Mai multe detalii detalii despre proiect şi despre incluziunea financiară se gasesc la  www.uncar.ro.

Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”

Titlul proiectului: ICAR Incluziune prin microcredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale

Cod Contract: POSDRU/173/6.1/S/148102

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=139249avatar Publicat de pe 21 Iul 2015. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei