|

„Cântaţi Domnului cu Bucurie”: Festival de Pricesne, sâmbătă şi duminică, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia

Sâmbătă și duminică, 26 și 27 mai 2012, de la ora 20.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia va avea loc prima ediție a Festivalului de Pricesne, intitulat „Cântați Domnului cu bucurie”.

În prima seară vor cânta grupuri tradiționale, care, pe lângă repertoriul folcloric cunoscut, interpretează și pricesne minunate închinate Domnului și Maicii Sale Sfinte. Astfel, îmbrăcați în portul străvechi românesc, vor păși cu smerenie în Catedrala Reîntregirii și vor aduce Slavă lui Dumnezeu:  Grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel, Grupul folcloric mixt „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă, Grupul vocal al Bisericii Ortodoxe din Biia, Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria și Corul Bisericii Ortodoxe „Naşterea Domnului” din Galda de Jos, toate aceste grupuri fiind foarte apreciate pentru deosebita activitate desfășurată de-a lungul timpului.

În cea de-a doua seară, duminică, vor cânta aproximativ 150 de elevi din cadrul celor şase cercuri pedagogice ale judeţului Alba: Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Aiud, Câmpeni și Blaj. Însoțiți de dascălii lor, copiii, îmbrăcați în frumoasele straie populare, vor  prezenta, timp de o oră,  un program de pricesne.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba (ATMA),  Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Asociația Doxologia.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=92624avatar Publicat de pe 23 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei