|

Candidatul USL Ovidiu Jidveian cere renumărarea voturilor pe Colegiul 2 Sebeş – Blaj

Avocatul Ovidiu Jidveian, candidat USL pe Colegiul 2 din Camera Deputaților, a formulat o contestație la primele rezultate ale alegerilor parlamentare, ce urmează să fie soluționată de Biroul Electoral Central. Acesta cere renumărarea voturilor valabil exprimate pe Colegiul 2, întrucât „la majoritatea secțiilor de vot au intervenit corecturi fără a fi semnate pentru corectare, iar cheile de control nu se închideau”. Social-democratul mai arată că „în secția de votare numărul 238 din Crăciunelu de Jos au fost introduse prin fraudă 139 de buletine de vot de pe Colegiul 4 Aiud-Ocna Mureș, pe care se regăseau alți candidați pentru Camera Deputaților, care, ulterior, cu ocazia numărării voturilor au fost anulate”.

În motivația la contestația formulată de Ovidiu Jidveian se menționează că „dovada existenței fraudei constă tocmai în introducerea în secție și apoi în urnele de vot a unor buletine de vot din alt colegiu, dovezi care se află la Biroul Electoral Județean Alba. Prin urmare, vă solicităm ca în temeiul articolului 98 să dispuneți anularea votării și organizarea unui nou tur de scrutin în secția respectivă. Având în vedere că, dacă nu s-ar fi anulat cele 139 de voturi, subsemnatul aș fi obținut 50%+1 voturi, consider că prin manopere de fraudă, subsemnatul am fost prejudiciat din funcția de deputat.

Având în vedere că obligația sesizării acestei fraude era de competența președintelui secției de votare și care trebuia să ia măsura suspendării votării și anularea tuturor voturilor introduse în urnă și reluarea votării, dar care nu și-a îndeplinit obligația, subsemnatul fiind prejudiciat, solicit renumărarea tuturor voturilor din secțiile de votare de pe Colegiul nr.2.

Au existat multe sesizări ulterioare închiderii secțiilor de vot că o mare parte din voturile valabil exprimate ar fi trebuit să fie anulate întrucât existau mai multe ștampile pe buletinele de vot, suspiciune determinantă și actuală având în vedere diferența mică de voturi care îmi trebuiau subsemnatului pentru a obține 50%+1 din voturile valabil exprimate din Colegiul 2”, atrage atenția Ovidiu Jidveian.

Contestația a fost înaintată pentru soluționare de către BEJ Alba, Biroului Electoral Central.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=133990avatar Publicat de pe 10 Dec 2012. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei