|

Bază „Salvamont”, heliport şi terenuri sportive, la Poarta Raiului din Munţii Sebeşului. Investiţii de 3 milioane de lei

Zona Poarta Raiului din Munţii Sebeşului primeşte, în acest an, toată atenţia administraţiei judeţene, care îşi concentrează forţele pentru a creşte potenţialul turistic. În şedinţa de joi a Consiliului Judeţean s-au înaintat spre aprobare două proiecte de hotărâre privind studii de fezabilitate pentru construirea unei baze „Salvamont” şi a unei baze sportive multifuncţionale în zonă. Valoarea totală a acestor investiţii este de aproape 3 milioane de euro.

S-a propus realizarea unei baze Salvamont în zona montană înaltă de la Poarta Raiului, satul Tău-Bistra, comuna Şugag şi a unei baze sportive multifuncţionale la Poarta Raiului, zonă în continuă dezvoltare turistică.

Bază „Salvamont” la Poarta Raiului

Înfiinţarea unei baze „Salvamont” este binevenită la Poarta Raiului, în special în condiţiile în care în această zonă se vrea o dezvoltare turistică intensă. Prin activitatea acestui serviciu, turiştii din zonă vor fi mai în siguranţă, iar, în caz de accident, aceştia vor primi primul ajutor mult mai rapid şi profesionist. În plus, prin prezenţa salvamontiştilor la Poarta Raiului, se va asigura o stare bună a marcajelor şi traseelor turistice, precum şi a refugiilor alpine.

Baza Salvamont la Poarta Raiului presupune construirea unei clădiri tradiţionale din lemn, cu parter şi mansardă, specifice zonei de munte. Clădirea va fi realizată din bârne din lemn, pe fundaţii din beton, cu soclu din piatră, planşee şi şarpantă din lemn şi învelitoare din şindrilă de lemn. Suprafaţa construită este de 413,69 mp, iar suprafaţa desfăşurată este de 810,13 mp. În zonă se va amenaja, de asemenea, o platformă pentru aterizare şi decolare pentru elicopter. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 1,8 milioane de lei, echivalentul a peste 425.000 euro.

Bază sportivă multifuncţională la Poarta Raiului

Cel de-al doilea proiect legat de Poarta Raiului, pentru care s-a solicitat aprobarea Consiliului Judeţean în şedinţa de joi este studiul de fezabilitate pentru construirea unei baze sportive multifuncţionale, pentru ca, odată cu dezvoltarea turistică a zonei, cei care vor veni aici să aibă la dispoziţie o alternativă de ocupare a timpului liber atât pe timp de iarnă, cât şi vara.

Baza sportivă multifuncţională va conţine un teren mixt de mini fotbal, baschet, tenis şi handbal şi o clădire pentru vestiare. În plus, proiectul propune şi amenajarea unui patinoar natural.

Suprafaţa pe care va fi construită baza sportivă multifuncţională este de peste 2.500 mp, terenul necesar fiind deja în posesia Consiliului Judeţean. Acesta este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, în apropiere de spaţii de cazare şi alimentaţie publică, dotate cu o parte din utilităţile necesare, iar până acolo există drum de acces. Valoarea totală a acestui proiect depăşeşte 1,1 milioane lei, echivalentul a peste 260.000 euro.

Studiile de fezabilitate ale celor două proiecte se vor desfăşura pe durata a 12 luni.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=75869avatar Publicat de pe 23 Feb 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Bază „Salvamont”, heliport şi terenuri sportive, la Poarta Raiului din Munţii Sebeşului. Investiţii de 3 milioane de lei”

  1. Buna seara, aveti cumva si o poza cu plansa de reglementari a PUZ-ului? Daca faceti rost de ea, chiar si dupa sedinta, suntem curiosi ce se propune :) multumim

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei