|

BACALAUREAT, proba orală de Limba română: Peste 240 de candidaţi au susţinut luni primul examen din sesiunea de toamnă

Peste 240 de elevi s-au înscris pentru a susţine, în Alba, proba orală la Limba şi Literatura Română, din cadrul celei de-a doua sesiuni la Bacalaureat din 2012. Potrivit ISJ Alba, 1.563 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul din toamnă. Aceştia au la dispoziţie 8 centre de examinare.

Proba orală la Limba şi Literatura română în cadrul sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat a fost susţinută, luni, de 243 de elevi din judeţul Alba. Pentru această sesiune au fost organizate 8 centre de examinare: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi  Colegiul Tehnic „ Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Grupul Şcolar Industrial din Sebeş, Grupul Şcolar Forestier Cîmpeni, Gruulp Şcolar „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Grupul Şcolar „Corneliu Medrea” Zlatna.
Pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă internaţională s-au înscris 198 de candidaţi. Şi de această dată, cei mai mulţi sunt la limba engleză, adică 170 de elevi. Pentru Limba Franceză s-au înscris 26 de candidaţi, iar pentru Limba Germană sunt 2 elevi care intră în examen.

Anul acesta s-au organizat meditații gratuite pentru elevii care au ratat prima sesiune a examenului de bacalaureat . Din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean Alba, în județul Alba există 25 de licee care organizează meditații gratuite pentru elevii care nu au promovat bac-ul, iar dintre acestea, 6 sunt din Alba Iulia. Din păcate elevii nu s-au înghesuit să participe la aceste meditaţi, prezenţa fiind una extrem de scăzută. După terminarea sesiunii din vară,  din cei peste 1.500 de elevi care nu au promovat, doar 172 s-au înscris pentru meditaţi însă muţi dintre aceştia nu au fost prezenţi la ele.

Vă prezentăm calendarul pentru sesiunea de toamnă:
16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
27 august: Proba scrisă la limba si literatura română
28 august: Proba scrisă la limba maternă
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării
2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=115721avatar Publicat de pe 20 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei