|

Au început „tradiţionalele” controale sanitar-veterinare de sărbători. Vezi unde găseşti Centrele de tăiere de miei în judeţ

În întâmpinarea sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar-Veterinară Alba a început controalele în unităţile de procesare şi de vânzare de alimente de origine animală. Cu această ocazie, au fost constituite 7 echipe de control, pe zone administrativ-teritoriale, iar, până în prezent, în Alba Iulia au fost aplicate două amenzi contravenţionale la comercianţii de alimente. De asemenea, au fost stabilite centrele de tăiere în oraşele din judeţ, iar analizele de carne, făcute de medici veterinari în centre, sunt gratuite.

Direcţia Sanitar-Veterinară Alba a început controalele la comercianţii de alimente de origine animală din judeţ. Au fost stabilite 7 echipe, organizate pe zone administrativ-teritoriale: Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Sebeş, Cugir, Blaj, Abrud-Cîmpeni. Echipele de control verifică unităţile de procesare şi de vânzare de carne, lapte şi alte produse de origine animală: târguri de animale, pieţe agroalimentare. Controalele au început în data de 27 martie, iar, până în prezent, în Alba Iulia au fost aplicate două amenzi contravenţionale, de câte 600 lei, pentru nerespectarea normelor de igienă, depozitare necorespunzătoare a mărfurilor şi neîntreţinere a spaţiilor de depozitare.

De asemenea, în proximitatea sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar-Veterinară a stabilit Centrele de sacrificare de miei din judeţul Alba. În aceste locaţii vor fi aduşi mieii de către ciobani şi vor fi tăiaţi. Cumpărătorul poate să îşi aleagă mielul preferat, viu, iar, la cerere, medicul veterinar din centru poate să efectueze examenul carcasei şi al organelor, gratuit. De asemenea, cei care vor sacrifica miei în gospodăriile personale şi vor dori să facă o analiză a cărnii, o vor putea face în centrele din circumscripţia DSV: la Piaţa agroalimentară din centrul oraşului, la centrul de la strada Vasile Goldiş sau la centrul de lângă staţia de salvare. Întrucât carnea de miel nu pune probleme de trichineloză, cum este cazul celei de porc, aceste examene sunt mult mai simple (o inspecţie a carcasei şi a organelor) şi sunt gratuite.

În Alba Iulia, mieii aduşi de ciobani vor fi tăiaţi în centrul care aparţine de SC „Marius Prod” SRL, cu sediul pe strada Livezii. Au fost autorizate centrele de sacrificare de miei din Aiud şi Blaj. Acestea aparţin de primării şi sunt situate în pieţele de animale din oraşe.

În plus, DSV a propus pentru autorizare mai multe centre de sacrificare de miei în judeţ, care aparţin de primăriile din oraşe. La Sebeş şi Teiuş, centrele se găsesc în pieţele din oraşe. La Ocna Mureş, centrul se situează la fostul abator, la Cîmpeni, centrele aparţin de SC „Alimpam” SRL şi SC „Compil Motul” SRL. Astfel de centre vor fi deschise şi în Abrud şi Cugir.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=85065avatar Publicat de pe 4 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei