|

Anchetă a Poliţiei Sebeş în cazul poluării de pe râul Sebeş, la Petreşti. Deversare dintr-o conductă a fabricii de hârtie

Culoarea schimbătoare a râului Sebeș i-a făcut pe poliţiştii din Sebeş să se autosesizeze și să demareze cercetări privind o posibilă poluare a cursului de apă. Cu ocazia primelor cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că, pe raza localităţii Petreşti, apa râului Sebeş avea culoarea albă din cauza deversării în albie a unui lichid dintr-o conductă aparţinând unei fabrici de hârtie, situată pe raza localităţii Petreşti.

Poliţiştii au deschis o anchetă, în cauză, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de “poluarea prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”, iar la faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, precum şi ai Apelor Române – Filiala Alba, care au prelevat probe din trei puncte diferite ale râului Sebeş, precum şi de la staţia de epurare a apei aparţinând fabricii de hârtie.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, nu au fost identificate efecte negative asupra faunei din râu.

Luni, Poliţia municipiului Sebeş a fost informată de către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba că valorile indicatorilor analizaţi nu depăşesc limitele normale, astfel că “nu se confirmă poluarea pe râul Sebeş”.

În cauză cercetările sunt continuate, urmând ca dosarul să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=135672avatar Publicat de pe 23 Iul 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Anchetă a Poliţiei Sebeş în cazul poluării de pe râul Sebeş, la Petreşti. Deversare dintr-o conductă a fabricii de hârtie”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei