|

Amenajarea unei căi de acces pentru Cugir la autostradă, în atenţia Ministerului Transporturilor

Administraţia locală din Cugir continuă demersurile pentru rezolvarea accesului la autostradă pentru locuitori. Dacă în proiectul actual de construire a segmentului Orăştie – Sibiu nu este trecut un nod rutier cu ieşire spre DN7 în zona intersecţiei cu Şibot şi intrare spre oraşul de la poalele Drăganei, primarul Adrian Teban şi deputatul Teodor Atanasiu încearcă să obţină o regândire a acestuia.

Deputatul Teodor Atanasiu şi primarul din Cugir, Adrian Teban au avut întâlniri cu oficialii Ministerului Transporturilor, în cadrul cărora au prezentat situaţia autostrăzii în zona Şibot şi au solicitat găsirea unei soluţii pentru a permite locuitorilor şi agenţilor economici să aibă acces la această cale rutieră. Deputatul Atanasiu a avut consultări cu ministrul Ovidiu Silaghi, iar primarul Adrian Teban, cu secretarul de stat  Septimiu Buzaşu.

Concluzia întâlnirilor a fost că situaţia va fi analizată la minister şi se va încerca identificarea unei soluţii tehnice, fiind stabilite, totodată şi alte termene pentru continuarea discuţiilor.

Reamintim că, potrivit proiectului, pe lungimea tronsonului de autostradă ce traversează judeţele Alba şi Hunedoara sunt prevăzute două noduri rutiere, unul în apropiere de Sebeş, iar altul de Orăştie, în punctele de intersecţie cu DN 7. Chiar dacă este vorba de 15-20 de km între cele două căi de acces si localitatea de la poalele Drăganei, îngrijorarea administraţiei locale este legată de posibila izolare a Cugirului din punct de vedere economic şi turistic.

Solicitarea acesteia este de amenajare a unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7, la Şibot.

Lotul I din segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, cu o lungime de 24,11 kilometri şi cuprinde 2 noduri rutiere – în apropiere de Orăştie şi la Sebeş-Lancrăm. Lucrările sunt programate să fie finalizate în aprilie 2013, iar firma responsabilă de efectuarea acestora este „Strabag” SRL. Valoarea proiectului pe acest tronson depăşeşte 550 milioane lei.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=91907avatar Publicat de pe 17 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei