|

Alte două şcoli şi o grădiniţă, închise în Alba, din cauza frigului. La Săsciori, unităţile de învăţământ au rămas deschise

Şcolile din Săsciori care au anunţat că nu pot ţine cursuri marţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu s-au închis, în cele din urmă, dat fiind faptul că vremea s-a ameliorat, la fel şi starea drumurilor. În schimb, alte trei unităţi şcolare sunt închise în perioada 14-15 februarie, la Blandiana şi Acmariu. Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în uşoară creştere, respectiv minime de – 16,1 grade Celsius la Roşia Montană şi – 8,8 grade Celsius la Sebeş.

Stratul de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (75 cm) şi Scărişoara (58 cm). Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat, în ultimele 24 de ore, şase persoane care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (3 cazuri) şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba (3 cazuri), ridicând la 110 numărul cazurilor înregistrate pe întreaga perioadă.

Nu au fost raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace, pentru menţinerea în condiţii optime de circulaţie a arterelor din judeţ. În acest moment se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri sau localităţi izolate. De la Drumuri Judeţene, s-a intervenit cu 37 de utilaje, 109 persoane şi 359 mc de material antiderapant, iar de la Drumuri Naţionale, cu 37 de utilaje, 59 persoane şi 262 tone de material antiderapant.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor pentru perioada 14.02.2012 – 15.02.2012, din cauza gerului şi viscolului, pentru trei unităţi de învăţământ, astfel: Şcoala cu cls. I-VIII Blandiana, cu structurile, Şcoala cu cls. I-IV Acmariu şi Grădiniţa cu program normal Blandiana.

Referitor la unităţile de învăţământ din comuna Săsciori (Loman, Tonea şi Pleşi), acestea nu au mai fost închise, deoarece condiţiile meteorologice şi starea drumurilor nu a mai impus această măsură.

Deşi judeţul Alba nu se mai află sub Atenţionare Meteorologică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba monitorizează în continuare acţiunile de intervenţie, pentru menţinerea climatului de normalitate pe raza judeţului Alba.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=74158avatar Publicat de pe 14 Feb 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei