|

Alegeri parlamentare: Se caută preşedinţi pentru secţiile de vot din Sebeş. Cererile se depun până la data de 29 octombrie

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba au comunicat condiţiile pentru participarea la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare. Cei interesaţi să ia parte la acest proces, la nivelul municipiului, au termen limită data de 18 octombrie pentru depunerea cererilor la sediul Primăriei Sebeş ,şi 29 octombrie pentru  Prefectura Alba.

În vederea unei bune desfăşurări a procesului electoral ce va avea loc pe 9 decembrie, Instituţia Prefectului Alba va fi sprijinită la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, de către administraţiile locale, prin grija primarului. Un prim pas în organizarea alegerilor parlamentare îl constituie întocmirea listelor cuprinzând preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Aceştia vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba, în cadrul unei şedinţe publice, cu 15 zile înainte de ziua votării.

Listele, cuprinzând persoanele interesate de implicarea în procesul electoral, se întocmesc de Instituţia Prefectului, numărul persoanelor înscrise trebuind să fie cu cel puţin 10% mai mare decât cel necesar, astfel încât, în cazurile deosebite, titularii să poată fi înlocuiţi. La nivelul municipiului Sebeş vor fi organizate 20 de secţii de vot, fiind necesare în acest caz minim 22 de persoane dispuse să îndeplinească funcţia de preşedinte de secţie de vot şi tot atâtea pentru cea de locţiitor.

La tragerea la sorţi, au prioritate cetăţenii cu studii juridice, iar în cazul în care numărul acestora este insuficient, lista va fi completată, la propunerea prefectului şi cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, cu alte persoane care au o reputaţie bună în localitate.

Condiţii  pentru participarea la tragerea la sorţi

Atât juriştii, cât şi celelalte persoane trebuie să nu facă parte din nici un partid politic, din nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi să nu fie rude până la gradul al patrulea cu niciunul dintre candidaţi.

Persoanele interesate să participe la tragerea la sorţi în vederea desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare trebuie să adreseze prefectului judeţului Alba o cerere tip, completată în original. Solicitările se depun la Primăria Municipiului Sebeş până cel târziu în data de 18 octombrie, şi până la 29 octombrie, la Prefectura Alba.

Cererea trebuie să fie însoţită de câte o copie a actului de studii şi a celui de identitate, o declaraţie pe propria răspundere că nu face parte din nici un partid politic, că va aduce la cunoştinţa prefectului existenţa oricărei stări de incompatibilitate în ceea ce priveşte gradul de rudenie cu candidaţii, ivită ulterior depunerii cererii, că nu a săvârşit fapte de natură penală sau contravenţională care să-i aducă atingere prestigiului sau moralităţii şi o declaraţie pe propria răspundere privind experienţa la ultimele 3 alegeri la care a participat.

Pentru activitatea desfăşurată, preşedinţii şi locţiitori secţiilor de vot vor beneficia de o remuneraţie în cuantum de 85 lei/zi, pentru o perioadă maximă de 5 zile.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132955avatar Publicat de pe 18 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei