|

ALEGERI LOCALE: Sebeşul, încremenit de 12 ani: Dorin Nistor prezintă proiectele pe care le propune pentru modernizarea municipiului

Oraşul Sebeş, cunoscut drept una dintre cele şapte cetăţi din Transilvania medievală, şi-a pierdut din păcate strălucirea săsească de altădată. Traficul infernal şi lipsa unor investiţii care să îl readucă la viaţă l-au transformat în ultimii ani, dintr-un oraş plin de culoare, într-o localitate de tranzit, în care predomină nuanţele de gri.

În timp ce alte orașe din județul Alba au atras milioane sau chiar zeci de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură, Sebeșul, în ultimele trei mandate, nu a reușit să atragă nici un euro din fondurile europene, pentru astfel de proiecte.

Pentru Sebeș este nevoie de idei şi forţă de muncă, de oameni dispuşi să contribuie la transformarea acestuia în burgul săsesc, cochet și civilizat, care, în trecut, atrăgea admirația trecătorilor și mândria localnicilor. Dorin Nistor, candidatul PDL la Primăria Sebeş vine cu planuri concrete şi chiar cu proiecte 3D care ilustrează soluțiile pe care le propune locuitorilor. Așa cum colegul său, Mircea Hava a reușit să găsească soluția modernizării municipiului Alba Iulia, a Cetății, aşa cum Ion Dumitrel a reușit ca, în ultimii patru ani, să dezvolte proiecte de infrastructură în tot județul Alba, Dorin Nistor propune locuitorilor câteva proiecte pe care administrația locală le poate realiza în Sebeș.

Unul dintre punctele principale de atracţie și de petrecere a timpului liber de către locuitori, lacul din Sebeş, abandonat de mai mulţi ani de administratorii orașului poate deveni o locaţie de lux pentru sebeşeni, în timp ce cartierele populate în prezent de gropi şi ţărână pot găzdui parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Străzile care acum arată ca niște drumuri comunale pot fi incluse în programe de reabilitare, devenind, astfel, căi de acces asfaltate, cu pietonale și cu sisteme de canalizare civilizate. Nistor susține că are soluții de finanțare a acestor proiecte, prin departamentul de programe pe care îl va crea la Sebeș, după modelul celui de la Alba Iulia condus de Nicolaie Moldovan, care a reușit să atragă obțină finanțări pentru proiecte de peste 200 milioane de euro.

Toate aceste locaţii uitate de administraţia locală de până acum sunt principalele proiecte de investiţii ale candidatului PDL, care susţine că scopul său principal după câştigarea alegerilor este redarea strălucirii acestui oraş, dar şi a localităţilor limitrofe – Răhău, Lancrăm şi Petreşti. „După 12 ani pierduţi pentru Sebeş de Alexandru Dăncilă şi Mugurel Sârbu, a venit vremea unei schimbări majore. Tinereţea mea îmi dă putere de muncă pentru a reuşi ce îmi propun – proiecte noi pe bani europeni”, a declarat Dorin Nistor.

Vă invităm să vedeţi proiectele prezentate în format 3d pe care le propune Dorin Nistor locuitorilor din Sebeș, pentru modernizarea principalelor zone din municipiu:

Cartierul Kogălniceanu, așa arată acum

Proiectul lui Dorin Nistor pentru cartierul Kogălniceanu

Asa arata lacul acum

Asa arată proiectul lui Nistor

Asa arata acum un loc de joacă pentru copiii Sebeșului

Proiectul lui Dorin Nistor pentru același loc de joacă pentru copii

Asa arată acum strada pe care locuitorii Sebeșului merg la Autogară

Proiectul propus de Dorin Nistor pentru calea de acces spre Autogară

Asa arată acum o stradă din Sebeș

Proiectul de modernizare a străzii propus de Nistor

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=90835avatar Publicat de pe 11 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

11 comentarii pentru “ALEGERI LOCALE: Sebeşul, încremenit de 12 ani: Dorin Nistor prezintă proiectele pe care le propune pentru modernizarea municipiului”

 1. Ei bravos! Combate bine, musiu !

 2. In sfarsit unu’ cu viziune ! Bine Nistor !!!

 3. Ce s-ar face lumea fără photoshop?
  Viziune electronică oricine poate avea.
  De unde sume de bani daca guvernul va fii USL?
  Nimeni nu isi pune aceasta intrebare. Sa vedem autostrada gata si pe urma mai vedem.

 4. Din fonduri europene, normal. Cred ca in judetul asta numai in Sebes nu s-a investit NICI UN EURO din fonduri europene. In orice comuna, sat sau oras te duci tot gasesti ceva facut pe fonduri. Doar Dancila si Mugurel nu au stiut sau nu au vrut sa faca proiecte. Au preferat sa „pape” banii contribuabililor din Sebes si sa faca afaceri. Bravo Nistor!

 5. Bravo domnule Nistor,sa inceapa treaba la SEBES,sa devenim un oras european,un burg sasesc,eu va votez !!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ne prostesti cu imagini facute pe calclator. Tu nici macar nu traiesti in Sebes. Eu nu te cred nici daca vreau .Nu te pot crede. Ai fost la Garda Financiara si va faceati planul de amenzi cu firmele mici car munceau doar entru salarii iar pe cei mari pe rechini nici nu-i vedeati.
  Cef el de iubitor de Sebes esti ca nici macar nu ai vazut ca pe satada spre autogara cosul de gunoi este desenat pe carosabil nu pe trotuar.Esti ca ministra Educatiei care nu si-a corectat proiul CV.Ti-au facut altii desenele domnule Nistor. Nu te votez………….
  Te voteaza cei din clica ta..mincinosii !

 7. @ioana Si ce daca Nistor nu este din Sebes ? Ce sa facem, sa alegem iar un incompetent ca Dancila numai pentru ca este de aici ? Asta sa fie criteriul suprem ? Din cauza unora ca tine Sebesul ar mai sta inca 4 ani in amortire daca ar iesi iar Dancila primar. Stii ca numai la noi nu s-a facut NIMIC pe fonduri europene ? Sunt o gramada de sate si comune in Alba, ca sa nu mai zic de orase, in care primarii au fost destepti si harnici si au scris proiecte. Dancila ce a facut ? A vandut pasunea Lancramului cu 6 euro metrul patrat cand pretul real era 30. Altceva ? Absolut nimic. Asa ca, dragi sebeseni, nu mai gresiti inca odata ca ne costa 4 ani. Sebesul are nevoie de sange proaspat chiar daca nu e de la noi.

  • Pedelacule fondurile europene sunt din 2007 …. desteptule , iar pasunea cu 6 euro e imens de scumpa fata de cat ma fura statul prin expropriere cu autostrada … 0.8 eur.
   fie-va opozitia usoara!

 8. AAAA culoarea verde cand se coace tot in portocaliu da??? Cred ca dupa portocaliu trebuia maroniu … cu mirosuri… succesuri
  sa auzim de bine.

 9. Sanki retardu’ tatii, intra tu frumusel pe site-ul primariei si o sa vezi acolo frumos urmatoarele: primar 2003-2008 Dancila Alexandru, primar 2008-pana in prezent Sarbu Mugurel. Si acum fii atent: in intervalul 2003-2008 intra si 2007. Oops ! Asta inseamna ca si Dancila si Sarbu puteau sa scrie niste proiecte pentru fonduri. Ce au facut ? Nada, zero, null, prafu’ de pe toba. Si pasunea aia cand a vandut-o Dancila cu 6 euro pe metru patrat facea pe piata libera 30. Asa zice nenea procuroru’. Norocul lui e ca a venit criza si a disparut prejudiciul. Asa ca, tu dute frumusel si ia-ti pastilele sa faci nani si lasa oamenii mari sa se ocupe de calcule.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei