|

Advocacy Grup Sebeş semnalează efectele negative ale suspendării POSDRU la nivelul judeţului Alba

Advocacy Grup Sebeş trage un semnal de alarmă cu privire la efectele negative ale suspendării POSDRU la nivelul judeţului Alba. Astfel, prin comunicatul transmis de membrii acesteia se semnalează pierderile pe care cetăţenii judeţului şi le suportă ca urmare a suspendării Programului Operaţional Sectorial Dezvolarea Resurselor Umane.

Advocacy Grup Sebeş este membră a Academiei de Advocacy Timişoara, organizaţie non profit cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiilor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby,  instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare (potrivit site-ului oficial al academiei).

Comisia Europeană a decis suspendarea plăţilor pentru România în cadrul POSDRU,  întrucât s-a constatat că banii viraţi către ţara noastră au fost distribuiţi într-o manieră neeficientă. Ca urmare a deciziei europene, România şi implicit judeţul Alba se confruntă cu o pierdere financiară masivă, dar şi cu o pierdere din perspectivă socială.

Advocacy Grup Sebeş tratează în comunicatul transmis pierderea concretă suferită de cetăţenii judeţului nostru atât din perspectivă financiară cât şi socială, şi se alătură demersurilor Coaliţiei  52 prin care se solicită Guvernului României deblocarea reală a finanţării proiectelor.

Astfel, membrii organizaţiei de advocacy din Sebeş, Andreea Bărăgan şi Petru Făgăraş, semnalează faptul că suspendarea fondurilor POSDRU va afecta un număr minim de 1,65 milioane de români şi aproximativ 2.464 de proiecte evaluate, selectate, monitorizate şi verificate. La nivelul judeţului Alba, lobiştii în cauză dau ca exemplu proiectul „Îmbunătăţirea accesului șomerilor la piaţa muncii”, demarat în luna mai şi depus de către Filiala Alba a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, în valoare  totală de aproximativ 2,3 milioane lei din care 2,06 fiind finanţare nerambursabilă. Proiectul este adresat uni grup ţintă de 450 de persoane din mediul rural iar suspendarea finanţării presupune  în mod automat anularea şansei de recalificare a acestora.

La nivel educaţional este menţionat proiectul demarat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar”  în valoare de aproximativ 19,9 milioane lei, precizându-se că în acest caz cei care vor suferi de pe urma suspendării POSDRU vor fi elevii.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132495avatar Publicat de pe 2 Oct 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei