|

Administratorii unei firme înregistrată în Petreşti, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 1.100.000 lei la bugetul de stat

Doi administratori care au condus pe rând activitatea unei firme care comercializa cereale, din Petreşti sunt acuzaţi de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals. Cei doi ar fi înregistrate în contabilitatea societăţii aproape 2.000 de facturi şi chitanţe în fals, prejudicial cauzat bugetului statului fiind estimate la valoarea de peste 1.100.000 lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţionalã, iar, în 12 decembrie, au finalizat cercetările într-un dosar penal ce-i priveşte pe doi învinuiţi, care au fost succesiv administratori ai unei societăţi comerciale din Petreşti, ce avea ca obiect de activitate comerţul cu cereale, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2005 – februarie 2006, P.D. (32 de ani), din Băbeni, judeţul Vâlcea, a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 56 de facturi fiscale şi chitanţe, aferente unor cheltuieli care nu aveau la bazã operaţiuni reale şi totodată a dispus completarea în fals a acestor documente, dispunând ulterior înregistrarea lor în contabilitate.

În perioada februarie 2006 – septembrie 2007, aceeaşi societate comercială a fost administrată de B.G. (43 de ani), din Băbeni, judeţul Vâlcea, care a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 1.751 facturi fiscale şi chitanţe, aferente unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi totodată a completat în fals parte din facturile şi chitanţele care fac obiectul cauzei, iar, în ceea ce priveşte celelalte facturi şi chitanţe, a solicitat altor persoane completarea acestora, dispunând ulterior înregistrarea lor în contabilitate, cunoscând cã sunt false.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în sumã de 1.159.432 lei, reprezentând TVA.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a celor doi învinuiţi.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=134121avatar Publicat de pe 14 Dec 2012. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Administratorii unei firme înregistrată în Petreşti, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 1.100.000 lei la bugetul de stat”

  1. Carmen Muntanu
    avatar

    Ce are Petrestiul cu Babenii ? Una-i in titlu, alta in continutul articolului!???

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei