|

Administrația Sebeşului investește un milion de lei pentru construcția unei noi autogări. Contractul a fost atribuit unei firme din Alba Iulia

Motiv de bucurie şi mândrie pentru municipiul Sebeş şi implicit pentru cetăţenii acestuia: au început lucrările de construcţie la clădirea autogării, o autogară nouă şi modernă. Mulţi cunosc autogara din Sebeş, dar puţini sunt cei care ştiu că în realitate vechiul burg săsesc nu deţine o clădire proprie cu această destinaţie.

            Administraţia locală are în proprietate doar peroanele, clădirea necesară desfăşurării activităţii de transport persoane existentă fiind deţinută de o societate comercială locală, care desfăşoară activităţi de profil. Dată fiind această realitate, aleşii locali au decis alocarea fondurilor necesare construirii propriei clădiri cu destinaţia autogară. Lucrările de investiţie la acest obiectiv se desfăşoară prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeş, în calitate de beneficiar.

            Procedura de atribuire a contractului a fost cererea de ofertă, în urma căreia a fost desemnat ca partener contractual SC BEN CNI LOGHIN SRL cu sediul în Alba Iulia. Contractul având ca obiect “Clădire autogară” şi a cărui valoare este de 918.837,23 lei a fost semnat la data de 1.03.2012.

            Derularea proiectului presupune parcurgerea a două faze: proiectare şi construcţie. Proiectarea tehnică a fost finalizată şi aprobată de Consiliul Local Sebeş, constructorul respectând termenul de două luni asumat prin contract. Odată parcursă această etapă, mai precis la data de 11.09.2012, au fost demarate lucrările de construcţie propriu-zise la clădirea autogării. Conform prevederilor contractuale, termenul de finalizare a construcţiei este de 6 luni.

            Cum va arăta noua clădire

            Clădirea în sine va fi structurată pe două nivele, faţada acesteia urmând a fi realizată din sticlă. Călătorii vor beneficia de o sală de aşteptare, cameră de bagaje şi grupuri sociale moderne, toate acestea aflându-se la parterul clădirii. Tot aici, s-a prevăzut şi construirea biroului destinat impiegatului de mişcare, precum şi casieria de bilete.

            La primul etaj va exista de asemenea o sală de aşteptare, precum şi birourile agenţilor de turism naţionali şi internaţionali. Cel de-al doilea etaj va avea un element de noutate, gândit şi proiectat special pentru a le face călătorilor aşteptarea cât mai plăcută şi anume o terasă care va fi funcţională pe perioada sezonului estival. Directorul S.P.A.P Sebeş, Marius Ardelean ne-a precizat că la această terasă călătorii vor putea servi produse alimentare, precum şi răcoritoare, fiind exclus în mod categoric alcoolul.

            Pe lângă construirea clădirii, investiţia mai presupune şi lucrări de reparare a alveolelor de zonă verde şi a peroanelor existente.

Întrebat despre finanţare, Marius Ardelean ne-a declarat că Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului i-au fost asigurate fondurile necesare pentru finalizarea autogării, alocarea acestora făcându-se de la bugetul local.

Andreea TĂUŞAN

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132165avatar Publicat de pe 28 Sep 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei