|

Administraţia locală din Cugir vrea acces la autostradă. În proiect nu apare legătură cu DN7, la Şibot

Primăria din Cugir intenţionează să formuleze o solicitare Ministerului Transporturilor, pentru crearea unei zone de acces spre autostradă dinspre localitatea de la poalele Drăganei. Administraţia locală a fost invitată la evenimentul organizat de firma „Strabag”, cu ocazia începerii lucrărilor de terasamente la autostrada Orăştie-Sibiu, Lotul I. Dincolo de impresiile pozitive ale acestei investiţii, vizitarea şantierului a confirmat îngrijorarea autorităţilor cugirene cu privire la lipsa accesului la autostradă a localităţii Cugir.

Potrivit proiectului, pe lungimea acestui tronson de autostradă ce traversează judeţele Alba şi Hunedoara, sunt prevăzute două noduri rutiere, unul în apropiere de Sebeş, iar altul de Orăştie, în punctele de intersecţie cu DN 7. Chiar dacă este vorba de 15-20 de km între cele două căi de acces si localitatea de la poalele Drăganei, potrivit edilului şef, Adrian Teban îngrijorarea administraţiei locale este legată de posibila izolare a Cugirului din punct de vedere economic şi turistic: „Din experienţă, ştim că, atunci când un întreprinzător caută oportunităţi economice, întreabă care sunt posibilităţile cele mai rapide de acces în localitate. În aceste condiţii, indiferent de ofertele lansate de autorităţile cugirene, există şansa pierderii unor investitori care vor prefera să-şi dezvolte afacerile în localităţile din apropiere, care beneficiază de ieşire directă în autostradă. La aceste dezavantaje economice se adaugă şi cele turistice, întrucât nu există legătură cu şoseaua naţională  în apropierea  DJ  704, drum care face legătura cu Munţii Şureanu. Ignorarea acestei zone turistice, precum şi a unei localităţi de dimensiunile Cugirului ni se pare anormală”.

Potrivit viceprimarului Rodica Florea, pentru a fi asigurate şanse egale de dezvoltare, Primăria Oraşului Cugir intenţionează să facă demersuri pentru a fi creată o cale de acces spre autostradă, în apropierea localităţii. „Dorim ca, împreună cu primăriile din Şibot şi Sălişte, afectate în aceeaşi măsură de acest lucru, să înaintăm Ministerului Transportului şi Infrastructurii o solicitare pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7. Sperăm să beneficiem şi de sprijinul autorităţilor judeţene pentru realizarea obiectivului. Considerăm că stimularea dezvoltării economice a Cugirului reprezintă o obligaţie morală a judeţelor Alba şi Hunedoara, în condiţiile în care marile investiţii realizate înainte de 89 în infrastructura acestora au fost susţinute de economia Cugirului”, a concluzionat viceprimarul Rodica Florea.

Detalii despre Lotul I al autostrăzii Orăştie – Sibiu

Lotul I din segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, cu o lungime de 24,11 kilometri şi cuprinde 2 noduri rutiere – în apropiere de Orăştie şi la Sebeş-Lancrăm.

Partea carosabilă are 2 căi unidirecţionale de 7,5 m lăţime, respectiv 4 benzi de circulaţie de 3,75 m lăţime, la care se adaugă 2 benzi de staţionare de urgenţă şi zona mediană de 3 metri lăţime. Au fost prevăzute 14 poduri şi pasaje, dintre care 3 peste cursuri de apă, celelalte11 asigurând continuitatea celorlalte căi de comunicaţie terestre (cale ferată, drumuri naţionale, judeţene şi comunale).

Însă, în dreptul localităţii Şibot,unde se face legătura rutieră cu Cugirul, de pe DN7,  nu există în proiectul autostrăzii cale de acces pe autostradă.

Lucrările sunt programate să fie finalizate în aprilie 2013, iar firma responsabilă de efectuarea acestora este „Strabag” SRL. Valoarea proiectului pe acest tronson depăşeşte 550 milioane lei.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=88616avatar Publicat de pe 26 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei