|

A înşelat statul cu peste 700.000 lei: Administratorul unei societăţi comerciale din Sebeş a fost reţinut de poliţişti

Trei administratori ai unei societăţi comerciale din Sebeş au fost prinşi de poliţişti, după ce au prejudiciat statul cu peste 700.000 lei. Timp de un an, în perioada iulie 2009 – august 2010, aceştia nu au înregistrat în contabilitatea firmei achiziţiile efectuate şi veniturile realizate din vânzarea de cereale. Apoi, pentru a se sustrage de la urmărirea penală, aceştia au transmis fictiv părţile sociale unui colaborator din Arad, au continuat vânzările şi au retras din contul firmei aproape 500.000 lei, pe care nu i-au folosit interesul societăţii comerciale. Unul dintre învinuiţi a fost reţinut de poliţişti miercuri, iar joi acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri, 11 aprilie 2012, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reuşit să documenteze activitatea infracţională a 3 persoane învinuite de comiterea mai multor infracţiuni la Legea 241 din 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi la Legea 31 din 1990 privind societăţile comerciale.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că, în perioada august 2009 – iulie 2010, învinuitul B.G., de 42 de ani, din comuna Băbeni, judeţul Vâlcea, împreună cu învinuitul P.D., de 31 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Sebeş, nu au înregistrat în contabilitatea firmei achiziţiile efectuate şi veniturile realizate din comercializarea cerealelor, cauzând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat în valoare totalã de 718.255 lei.

Ulterior, pentru a se sustrage de la urmărire penală, învinuiţii au transmis fictiv părţile sociale, învinuitului D.I.N., de 24 de ani, din Grăniceri, judeţul Arad, însă au continuat să deruleze relaţii comerciale şi au retras din contul bancar al societăţii comerciale, suma totală de 494.550 lei, pe care au folosit-o într-un scop contrar intereselor societăţii.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, transmitere fictivă de părţi sociale şi folosirea cu rea credinţă a creditelor societăţii.

Faţă de învinuitul B.G. a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunere de arestare preventivă.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=86441avatar Publicat de pe 12 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei