|

81 de cazuri sociale şi persoane cu hipotermie au primit asistenţă specializată sau adăpost pe perioada gerului

Până miercuri, agenţii de poliţie, jandarmii, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi personalul Serviciului de Ambulanţă au depistat 81 de cazuri sociale sau persoane cu hipotermie în judeţul Alba, cărora li s-a acordat asistenţă medicală sau adăpost temporar în perioada geroasă din ultimele zile. La Sebeş s-a înregistrat, în cursul nopţii trecute, o temperatură minimă de -19,3 grade Celsius, iar avertismentul meteorologic de Cod Galben pentru ger şi vânt este încă valabil până duminicăm la ora 10.00. Pe drumurile din judeţul Alba se circulă în condiţii de iarnă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba monitorizează în continuare situaţia judeţului în condiţii de frig extrem, în perioada valabilităţii atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ger şi vânt, valabilă până duminică, la ora 10.00. Vremea a continuat să fie tot mai rece, cu temperaturi în scădere faţă de ultimele zile, iar la Sebeş s-a înregistrat, noaptea trecută, o temperatură minimă de – 19,3 grade Celsius.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (73 cm) şi Scărişoara (50 cm). În perioada următoare nu se anunţă ameliorări termice, vremea va continua să fie geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

În total, din 28 ianuarie până miercuri, 8 februarie 2012, patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat la nivelul judeţului Alba 81 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Până miercuri, la orele amiezii, nu au fost raportate situaţii de avarie pentru alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru mentenanţa arterelor de circulaţie. Se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri blocate.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=72936avatar Publicat de pe 8 Feb 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei