|

24-26 aprilie: Festivalul naţional de artă dramatică pentru liceeni „Radu Stanca”, la Sebeş. Trupele participante şi juriul

Centrul Cultural lucian blagaDesfășurat sub egida unei personalități locale ce a amprentat cultura națională, Festivalul Național de Artă Dramatică pentru liceeni ”Radu Stanca” a lansat invitațiile pentru participarea la cea de-a V-a ediție ce va avea loc la Sebeș în perioada 24-26 aprilie. Spectacolele vor avea loc pe scena Centrului Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, iar intrarea este liberă.

Festivalul e conceput sub forma unui concurs de interpretare dramatică adresat elevilor pasionați de teatru.

Trupele care își vor disputa trofeul pe scena Festivalului ”Radu Stanca” sunt:

Dor fără sațiu – Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu” București

Arthesium – Colegiul Național ”Spiru Haret” București

Thaliamar – Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia

GONG – Școala ”Mihai Eminescu” Roman

C.N.A.I’s Stage – Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni

Birlic – Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni

COLB – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș.

Performanțele artistice ale elevilor vor fi evaluate de un juriu prezidat de actrița Magda Catone, alături de actrița Amalia Pop, criticul de teatru și film Rareș Tileagă, redactor „Radio România Cultural” Manuella Popescu și profesor Constantin Șalapi, director al Centrului Cultural ”Lucian Blaga”.

În calitate de invitată de onoare a celei de-a cincea ediții a Festivalului Național de Artă Dramatică pentru liceeni, actrița Magda Catone va susține spectacolul de gală constituind „lecția” de actorie așteptată cu nerăbdare atât de participanți cât și de publicul iubitor de teatru.

Festivalul este organizat de Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Primăria și Consiliul Local al Municipiului și Centrul Cultural ”Lucian Blaga” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Teatrul de păpuși ”Prichindel.

A V-a ediție a Festivalului Național ”Radu Stanca” înseamnă începutul unei colaborări de lungă durată cu Redacția Teatru a postului Radio România Cultural, transmit organizatorii.

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138978avatar Publicat de pe 9 Apr 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei