|

1,4 tone de alimente expirate, oprite de la comercializare. Produsele erau transportate de un cetăţean din Săsciori

Un bărbat din Săsciori s-a ales cu amenzi usturătoare după ce oamenii legii l-au prins transportând alimente expirate şi mărfuri pentru care nu a putut prezenta actele legale de provenienţă. Prodsele constau în ouă, carne de pui, dulciuri, legume, fructe, ţigări, alcool şi răcoritoare, iar toate acestea ar fi putut ajunge pe mesele cetăţenilor.

Vineri, 6 aprilie, la ora 17.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe DN 67C, în apropierea coloniei Petreşti, pe F.G., de 31 de ani, din Comuna Săsciori, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe ruta Petreşti – Săsciori, produse alimentare perisabile şi produse industriale, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru întreaga cantitate de marfă transportată (peşte, ouă, carne de pui, dulciuri, băuturi răcoritoare, bere, cafea, ţigări, legume şi fructe).

În urma inventarierii şi cântăririi mărfurilor alimentare, s-a constatat că o mare parte din produsele alimentare transportate aveau termenul de valabilitate expirat sau erau alterate, motiv pentru care s-a solicitat sprijin şi din partea DSVSA Alba.

Cu ocazia constatării efectuate de către lucrătorii din cadrul DSVSA Alba, s-a dispus ridicarea produselor alimentare din această categorie, în vederea distrugerii prin incinerare, sâmbătă dimineaţa fiind incinerată cantitatea de 1.453 kg mărfuri.

Restul produselor alimentare, nealterate, în valoare de 2.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport, au fost ridicate şi predate unei unităţi comerciale în vederea valorificării, iar celelalte produse industriale, în valoare de 500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 1.500 lei, iar, pentru încălcarea unor norme legale privitoare la transportul şi calitatea mărfurilor, acesta a fost sancţionat conform prevederilor HG 984/2005 (privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor). DSVSA i-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 720 lei.

În cauză cercetările sunt continuate.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=85626avatar Publicat de pe 7 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei